fbpx
Nedjelja, studeni 17, 2019

MOŽE LI EUROPA SPRIJEČITI RAT? Kosovski specijalci upali na područje pod nadzorom srba, Srbija odmah digla vojsku

Pripadnici kosovskih specijalnih jedinica ROSU zauzeli su umjetno jezero i hidrocentralu Gazivode, a akciju je izvelo 60 naoružanih specijalaca, javljaju Večernje novosti. Specijalci kosovske policije ušli su u Centar za ekologiju i razvoj sporta u Zubinom Potoku koji se nalazi u blizini hidrocentrale.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je stavljanje Vojske Srbije u stanje najviše borbene pripravnosti, javlja N1.

Naredba je prenesena Generalštabu, kao razlog se navodi napad albanskih specijalaca na Srbe na sjeveru Kosova. Kosovska policija u međuvremenu demantirala je zauzimanje Gazivoda, navodeći kako se radilo o ‘tek jednom posjetu’.

Kako javlja RTS-a, nekoliko desetaka naoružanih specijalaca upalo je u ovaj Centar, a prema nekim saznanjima, upad su izvršili i s kopna i s jezera. Oko centra se nalazi oko 10 kombija specijalaca. Oko centra je mirno i nema incidenata. Za sada nema informacija kada je akcija izvedena.

“Povodom napada Albanaca na sjever Kosova i Metohije i uhićenja Srba koji nisu počinili bilo kakvo kazneno djelo naredio sam direktoru policije da sve specijalne i posebne jedinice policije stavi u stanje najviše pripravnosti”, naveo je ministar srbijanske policije Nebojša Stefanović, priopćio je tamošnji MUP.

Kako ističe, “Ministarstvo unutarnjih poslova će nastaviti pratiti razvoj situacije i poduzet će sve mjere koje država bude naredila”.

KFOR nije bio obaviješten da će kosovski specijalci doći na sjever Kosova i poslali su svoje snage da ispitaju stanje. Iz KFOR-a su potvrdili da je uhićen jedan od lokalnih dužnosnika. Predsjednik općine Zubin potok Stevan Vulović izjavio je pak za RTS da je stanje u općini mirno, ali da je imao problema dok je pokušavao umiriti stanovnike općine.

Predsjednik Kosova Hashim Taci izjavio je da je imao čast proštetati po sjeveru Kosova i brodom se provozati po Gazivodama te da su Gazivode dio Republike Kosovo.

U obraćanju medijima na jezeru Gazivoda, Thaci je rekao da je prilikom posjete imao posebne osjećaje prema tom dijelu Kosova. Poručio je da on i vodstvo zemlje rade za novo, euroatlantsko, multietnično Kosovo.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> Njemačka: Lopov opljačkao benzinsku, a onda napravio nešto što nitko nije očekivao

>>> CSI Velebit – Istraga drskog pokušaja atentata na Milorada Pupovca

>>> Pao prvi borbeni zrakoplov iz programa F-35

Komentari

Komentari