Petak, 29 svibnja, 2020

MOŽE LI EUROPA SPRIJEČITI RAT? Kosovski specijalci upali na područje pod nadzorom srba, Srbija odmah digla vojsku

Pripadnici kosovskih specijalnih jedinica ROSU zauzeli su umjetno jezero i hidrocentralu Gazivode, a akciju je izvelo 60 naoružanih specijalaca, javljaju Večernje novosti. Specijalci kosovske policije ušli su u Centar za ekologiju i razvoj sporta u Zubinom Potoku koji se nalazi u blizini hidrocentrale.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je stavljanje Vojske Srbije u stanje najviše borbene pripravnosti, javlja N1.

Naredba je prenesena Generalštabu, kao razlog se navodi napad albanskih specijalaca na Srbe na sjeveru Kosova. Kosovska policija u međuvremenu demantirala je zauzimanje Gazivoda, navodeći kako se radilo o ‘tek jednom posjetu’.

Kako javlja RTS-a, nekoliko desetaka naoružanih specijalaca upalo je u ovaj Centar, a prema nekim saznanjima, upad su izvršili i s kopna i s jezera. Oko centra se nalazi oko 10 kombija specijalaca. Oko centra je mirno i nema incidenata. Za sada nema informacija kada je akcija izvedena.

“Povodom napada Albanaca na sjever Kosova i Metohije i uhićenja Srba koji nisu počinili bilo kakvo kazneno djelo naredio sam direktoru policije da sve specijalne i posebne jedinice policije stavi u stanje najviše pripravnosti”, naveo je ministar srbijanske policije Nebojša Stefanović, priopćio je tamošnji MUP.

Kako ističe, “Ministarstvo unutarnjih poslova će nastaviti pratiti razvoj situacije i poduzet će sve mjere koje država bude naredila”.

KFOR nije bio obaviješten da će kosovski specijalci doći na sjever Kosova i poslali su svoje snage da ispitaju stanje. Iz KFOR-a su potvrdili da je uhićen jedan od lokalnih dužnosnika. Predsjednik općine Zubin potok Stevan Vulović izjavio je pak za RTS da je stanje u općini mirno, ali da je imao problema dok je pokušavao umiriti stanovnike općine.

Predsjednik Kosova Hashim Taci izjavio je da je imao čast proštetati po sjeveru Kosova i brodom se provozati po Gazivodama te da su Gazivode dio Republike Kosovo.

U obraćanju medijima na jezeru Gazivoda, Thaci je rekao da je prilikom posjete imao posebne osjećaje prema tom dijelu Kosova. Poručio je da on i vodstvo zemlje rade za novo, euroatlantsko, multietnično Kosovo.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> Njemačka: Lopov opljačkao benzinsku, a onda napravio nešto što nitko nije očekivao

>>> CSI Velebit – Istraga drskog pokušaja atentata na Milorada Pupovca

>>> Pao prvi borbeni zrakoplov iz programa F-35

Komentari

Komentari