Ponedjeljak, 13 srpnja, 2020

MORH: Počelo vojno hodočašće u Lourdes

Misnim slavljem koje je predvodio vojni biskup Jure Bogdan u Crkvi Svetog Križa u Sigetu u utorak je započelo 26. nacionalno i 60. međunarodno vojno hodočašće u Lourdes, na kojem će sudjelovati pripadnici Ministarstva obrane (MORH), Oružanih snaga, Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva hrvatskih branitelja, priopćeno je iz MORH-a.

Na ovogodišnjem hodočašću pod geslom “Mir na zemlji”, koje tradicionalno organizira Vojni ordinarijat, sudjeluje oko 900 hodočasnika iz Hrvatske koji će se pridružiti ostalim sudionicima iz više od 40 zemalja na međunarodnom vojnom hodočašću vojski Europe i svijeta, kaže se u priopćenju.

Zapovjednik ovogodišnjeg vojno-redarstvenog hodočašća je zapovjednik Hrvatske kopnene vojske brigadni general Siniša Jurković, koji je u toj prigodi podsjetio na važnost očuvanja mira u svijetu naglasivši kako je poruka “Mir na zemlji” poruka za sve ljude dobre volje.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević rekao je da hrvatski hodočasnici, vojnici i policajci, svake godine dostojanstvo predstavljaju svoju državu.

“Hrvatski vojnici i policajci na bojištima za vrijeme Domovinskog rata bili su s krunicom oko vrata jer su upravo na taj način osjećali Božju prisutnost i potporu”, kazao je Krstičević dodavši kako vjeruje da će hodočašće svima biti mjesto osnaživanja vjere i izvor nove snage kako bi se svakodnevno nosili s privatnim i poslovnim izazovima.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved pozvao je hodočasnike da se pomole za sve stradalnike Domovinskog rata, kao i za one koji obnašaju visoke dužnosti u Hrvatskoj.

U svojoj propovijedi vojni biskup Jure Bogdan hodočasnicima je poručio kako u Isusu Kristu mogu pronaći inspiraciju za poslušnost i pronaći veliki spokoj, navodi MORH. Hina

Komentari

Komentari