Subota, 4 travnja, 2020

MORBIDNA PRIJETNJA HRVATIMA U ZATVORU: ‘Od vukovarskog tornja žiletima ćemo ti napraviti beogradskog Pobjednika’

‘Rođače, od vukovarskog tornja ćemo ti žiletima napraviti ‘beogradskog Pobjednika’, glasi prijetnja srpskih zatvorenika pritvorenim Splićanima.

Šestorica Splićana, koja su u srijedu navečer sudjelovala u brutalnoj tučnjavi frakcija Grobara na Jugu stadiona Partizana, za vrijeme 156. derbija Crno-bijelih i Crvene zvezde, počeli su dobivati ozbiljne prijetnje od zatvorenika u Centralnom zatvoru u Beogradu, javlja srpski Telegraf.

Spomenuti medij ističe kako su najbrutalnije “opomene” od zatvorenika u Centralnom zatvoru upućene su jednom od šestorice Splićana koji ima tetovažu vukovarskog vodotornja.

”Rođače, od vukovarskog tornja ćemo ti žiletima napraviti ‘beogradskog Pobjednika’ ”, glasi prijetnja, prenosi Telegraf.

>>> Stjepan Mihovilović ‘Klis’: od maloljetničkih pljački, do plaćenih tučnjava

List navodi da su huligane iz Hrvatske zbog sigurnosnih razloga vjerojatno smjestili u najsigurniji dio tog zatvora, ali da je nemoguće spriječiti ostale zatvorenike da barem kažu što misle o njima. Prije ili kasnije, šestorica Splićana prije ili kasnije će doći u kontakt s ostalim zatvorenicima, zbog čega će na snazi biti posebne mjere osiguranja. Među zatvorenicima Centralnog zatvora su okorjeli kriminalci različitih profila.

Što se tiče samog sukoba na stadionu Partizana, sve je počelo u 15. minuti utakmice. Na sjeveru stadiona Partizana Delije su počele svoj prirotehnički show, a na jugu Grobari rat za prevlast na tribini.

>>> CIFRA OD 10.000 EURA NIJE TOČNA? ‘Da smo znali da ćemo za 100 eura dobiti takve batine…’

Prva skupina u sastavu Vandal Boys, Young Boys i manji dio Južnog fronta, koja je sa Zapada upala na Jug uniformirana, u identičnim crno-bijelim majicama s kapuljačom, zahvaljujući početnom iznenađenju te naoružana bakljama i remenjem, potisnula je daleko brojnije pripadnike protivničke frakcije “Alcatraz”. No, uslijedio je protuudar kojim je razbijena manja grupa navijača “izazivača”, stjerana uz ogradu i premlaćena.

Najgore su prošli Ante Firić i Damir Tovarović koji su brutalno pretučeni.

Petorica Hrvata koji sudjelovali u masovnoj tučnjavi i neredima, u petak su saslušani pred srbijanskim tužiteljem te im je određen jednomjesečni pritvor. Šesti hrvatski sudionik tučnjave u bolnici je u Beogradu s teškim ozljedama, ali je u stabilnom stanju. Kao što smo u četvrtak izvijestili, Ante Firić je u sukobu zadobio kontuziju glave, nagnječenje mozga i ozljedu šake. Po tvrdnjama beogradskog tiska radi se o šestorici Splićana koji su bili plaćeni za sudjelovanje u neredima.

>>> VIDEO: Hrvatski državljanin izboden nožem na derbiju Zvezde i Partizana u Beogradu

Komentari

Komentari