Monstruozan zločin u Sisku: Pao manijak koji je devet godina silovao žrtvu

Podijeli

Tijekom jednog od tih neželjenih spolnih odnosa žrtva je teško ozlijeđena ili je ostala trudna

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku objavilo je da je 16. lipnja ove godine otvorilo istragu protiv 50-godišnjaka zbog sumnje da je počinio dva kaznena djela silovanja, te tri teška kaznena djela protiv spolne slobode prema bliskoj osobi.

Zločini su trajali devet godina

Tijekom jednog od tih neželjenih spolnih odnosa žrtva je teško ozlijeđena ili je ostala trudna. Istu osobu sumnjiči se da je kaznena djela počinio tijekom deset godina – od 15. kolovoza 2010. do proljeća 2019. godine, danas.hr

Ista osoba prijavljena je i za prijetnje na štetu dvoje ljudi, u razdoblju od veljače do 12. lipnja ove godine te za nedozvoljeno  posjedovanje oružja i povredu djetetovih prava. Sudac istrage Županijskog suda u Sisku prihvatio je prijedlog državnog odvjetništva i odredio mu jednomjesečni istražni zatvor kako ne bi utjecao na svjedoke ili ponovio djelo.

Prijave zbog silovanja i u Rijeci i Osijeku

I Primorsko-goranska policija podnijela je kaznenu prijavu protiv 24-godišnjaka zbog sumnje da je silovao i počinio teško kazneno djelo protiv spolne slobode na štetu bliske osobe. Odmah po zaprimanju prijave državno odvjetništvo u Rijeci otvorilo je istragu protiv njega i ispitalo okrivljenika. Njega se sumnjiči je u veljači 2017. godine te u svibnju 2020. godine na području jednog otoka na sjevernom Jadranu silovao 22-godišnjakinju. Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijeli su prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela.

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku donijelo je, pak, rješenje o provođenju istrage protiv 25-godišnjaka zbog osnovane sumnje da je 14. lipnja na području Osijeka silovao, odnosno prisilio 22-godišnju žrtvu na spolni odnos. I njemu je, nakon što je ispitan u državnom odvjetništvu, sudac istrage odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja istrage.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> OPET ĆE UVODITI RIGOROZNE MJERE: Raste broj zaraženih, evo što kaže Božinović
>>> Istarski stožer: Više ne možemo čekati Nacionalni stožer, donijeli smo odluku…
>>> I SEVERINA POKAZALA SREDNJI PRST: Dok su u Hrvatskoj u vihoru rata žene bile silovane Škoro je bio u Americi
>>> (VIDEO) STARA PARTIZANČINA, BRAT NARODNOG HEROJA: “USTAŠE SMO POBILI A ČETNIKE POŠTEDJELI”
Komentari

Najnovije