Utorak, 11 kolovoza, 2020

MONSTRUM KONAČNO OPTUŽEN: Tužiteljstvo detaljno opisalo hladnokrvni i pomno planirani zločin

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je u ponedjeljak, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Šibeniku optužnicu protiv Tina Šunjerge (20) zbog počinjenja dva kaznena djela protiv života i tijela teškim ubojstvom, te protiv drugookrivljenog 20-godišnjaka zbog neprijavljivanja počinjenog kaznenog djela, izvijestili su iz šibensko- kninskog DORH-a.

Šunjergi se stavlja na teret da je 25. ožujka 2017. između 14,30 i 17,00 sati u Čistoj Velikoj; u cilju da usmrti majku i oca te im se tako osveti zbog toga što su mu više godina prigovarali zbog loših ocjena u školi, konzumiranja raznih vrsta droge, nametali zabrane, a što je doživljavao kao prikraćivanje njegovih sloboda; po prethodno stvorenom planu da ih taj dan usmrti, dok je zajedno s roditeljima obavljao radove u polju, najprije s namjerom da ode do kuće i uzme pištolj iz sefa, roditeljima rekao da ide do kuće vratiti psa i dovesti prijatelja da im pomogne oko radova.

Uz navedenu izliku, Šunjerga  je otišao kući gdje je nasilno otvorio sef iz kojeg je uzeo pištolj marke Crvena zastava i potom, u svrhu realizacije svog plana, kontaktirao prijatelja kojem je lažno predočio da idu zajedno u Šibenik.

Kad je prijatelj na to pristao, okrivljenik mu je rekao kako prvo idu u polje kamo su zajedno otišli pri čemu je okrivljenik ponio sa sobom spomenuti pištolj, te oko 16,30 sati, iskoristivši to što je otac ranije sa svojim automobilom otišao kući, a majka ostala sama u polju s njim i prijateljem, sjeo u automobil marke Citroen Saxo, na zadnje sjedište iza majke kao vozača.

Šunjergu se tereti da je tijekom vožnje, bez ikakve naznake, dok je majka razgovarala s njegovim prijateljem, izvukao iz pojasa hlača pištolj i usmrtio je ispalivši joj metak u potiljak glave.

Nadalje, tereti ga se da je povlačenjem ručne kočnice zaustavio automobil, pri čemu je njegov prijatelj, vidjevši što je napravio, pobjegao, a Šunjerga se s tijelom majke u automobilu odvezao kilometar od mjesta događaja gdje je ostavio automobil i majčino tijelo, a potom se, u namjeri da sad usmrti i oca, vratio pješice do obiteljske kuće u Čistoj Velikoj.

Dolaskom do kuće oko 17,00 sati, okrivljenik je zatekao oca u garaži te ga, nakon razgovora i vraćanja ključeva, usmrtio na mjestu događaja hicem iz pištolja u potiljak glave. Kako bi mu nečujno prišao s leđa i repetirao pištolj, okrivljenika se tereti da je u susjednoj prostoriji pustio vodu iz slavine.

Drugookrivljenika se tereti da je 25. ožujka 2017. oko 16,30 sati u Čistoj Velikoj, tijekom prethodno opisanog događaja, kao suvozač u osobnom automobilu marke Citroen Saxo kojim je upravljala majka prvookrivljenika, nakon što je vidio da je prvookrivljenik usmrtio svoju majku, izišao iz vozila i otišao svojoj kući, a da nadležnim tijelima nije prijavio počinjenje tog kaznenog djela, iako je znao da bi prijavljivanjem djela bilo omogućeno i znatno olakšano otkrivanje djela i počinitelja.

Komentari

Komentari