Ponedjeljak, 25 svibnja, 2020

Mnogi vozači bosi ili u japankama sjedaju u auto, policija otkrila može li vas kazniti

Svakako preporuka policije je da vozači upravljaju vozilima u primjerenoj obući

Mnogi vozači sjedaju u auto u natikačama, japankama ili bosi čime ugrožavaju svoju sigurnost ili drugih sudionika u prometu.

Evo što su odgovorili iz policije na pitanje jesu li za takve vozače predviđene sankcije, odnosno novčane kazne.

– Propisom kojim se direktno i posebno uređuje sigurnost u cestovnom prometu („lex specialis“), konkretno Zakonom o sigurnosti prometa na cestama zakonodavac nije predvidio sankcije za vozače koji bi bosi, u japankama, natikačama, klompama, cipelama s visokom petom ili nekoj drugoj neadekvatnoj obući, upravljali motornim vozilima.

Svakako preporuka policije je da vozači upravljaju vozilima u primjerenoj obući u kojoj noga ima čvrst oslonac i neće lako skliznuti te time onemogućiti vozača u sigurnom upravljanju vozilom. Upravljanje neadekvatnom obućom potencijalno je rizično, kako za samog vozača, pa tako i za ostale sudionike u cestovnom prometu.

Svaki od sudionika u cestovnom prometu svojim primjerenim ponašanjem, poštivanjem prometne kulture, pojedinačno doprinosi podizanju stanja sigurnosti u cestovnom prometu. Stoga, potrebno je pridržavati se svih propisanih, pa tako i preporučenih uvjeta za sigurnu vožnju – stoji u odgovoru PU međimurske za portal eMedjimurje.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Srbi zagrmili: ‘Hrvati, kakav ste nam šamar opet opalili?!’
>>> MUŠKARAC KOJEG SU USTRIJELILI ŠVEDSKI POLICAJCI JE ŠIBENČANIN: Tvrdio je da u torbama nosi eksploziv, njegova rodbina je u potpunom šoku
>>> VIDEO Troje Hrvata uhićeno u Italiji, pogledajte što im je policija našla u kući
>>> Neočekivana opasnost: Dalićeva Hrvatska ovaj put ne smije u dodatne kvalifikacije za Euro
Komentari

Komentari