Subota, 8 kolovoza, 2020

Mnogi vozači bosi ili u japankama sjedaju u auto, policija otkrila može li vas kazniti

Svakako preporuka policije je da vozači upravljaju vozilima u primjerenoj obući

Mnogi vozači sjedaju u auto u natikačama, japankama ili bosi čime ugrožavaju svoju sigurnost ili drugih sudionika u prometu.

Evo što su odgovorili iz policije na pitanje jesu li za takve vozače predviđene sankcije, odnosno novčane kazne.

– Propisom kojim se direktno i posebno uređuje sigurnost u cestovnom prometu („lex specialis“), konkretno Zakonom o sigurnosti prometa na cestama zakonodavac nije predvidio sankcije za vozače koji bi bosi, u japankama, natikačama, klompama, cipelama s visokom petom ili nekoj drugoj neadekvatnoj obući, upravljali motornim vozilima.

Svakako preporuka policije je da vozači upravljaju vozilima u primjerenoj obući u kojoj noga ima čvrst oslonac i neće lako skliznuti te time onemogućiti vozača u sigurnom upravljanju vozilom. Upravljanje neadekvatnom obućom potencijalno je rizično, kako za samog vozača, pa tako i za ostale sudionike u cestovnom prometu.

Svaki od sudionika u cestovnom prometu svojim primjerenim ponašanjem, poštivanjem prometne kulture, pojedinačno doprinosi podizanju stanja sigurnosti u cestovnom prometu. Stoga, potrebno je pridržavati se svih propisanih, pa tako i preporučenih uvjeta za sigurnu vožnju – stoji u odgovoru PU međimurske za portal eMedjimurje.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Mladića kod Đurđevca zaustavila policija, dobio je 18.000 kuna kazne
>>> Zvonko Zubak nudi Hrvatskoj 12 Miragea 2000 za samo 76 milijuna dolara
>>> Odvjetnik Mišetić podnio tužbu protiv SDSS-ovog Pupovca zbog klevete
>>> SLIKOM BJEŽI OD AFERE: U čijem je to društvu uslikan general Gotovina?
Komentari

Komentari