Ponedjeljak, 30 ožujka, 2020

MNOGI DANAS NE BI POVJEROVALI ALI VIDEO DOKAZUJE: Dan kada su pravaši okupili 100 000 ljudi na Splitskoj rivi

Marko Perković Thompson najpopularniji je hrvatski glazbenik, ponajprije poznat po pjesmama domoljubne tematike koje godišnje privuku stotine tisuća ljudi, poglavito mladih, na Thompsonovim koncertima diljem domovine i svijeta.

Hrvatskoj javnosti postaje poznat 1991. godine kada izlazi njegova kultna pjesma “Bojna Čavoglave” koja je pružala snažnu poruku i moral hrvatskim vojnicima za vrijeme Domovinskog rata.

Ta je pjesma mnogima ostala kao najdraža Thompsonova pjesma, upravo zbog njezine velike uloge u obrani Hrvatske.

Thompson je tijekom Domovinskog rata pjesmu “Bojna Čavoglave” izvodio diljem Hrvatske.

Jedna takva izvedba dogodila se 1992. godina na prepunoj splitskoj Rivi na skupu tadašnje Hrvatske stranke prava. Kako je to izgledalo, pogledajte u videu.

Više od 150 000 pravaša i simpatizera HSP-a toga se dana okupilo u Splitu protiv postkomunističke diktature Franje Tuđ…

Posted by Dobroslav Paraga on 25. veljače 2017

Kako navode pravaši danas, ”Više od 150 000 pravaša i simpatizera HSP-a toga se dana okupilo u Splitu protiv postkomunističke diktature Franje Tuđmana, za slobodu, pravnu državu i demokraciju na čelu s dr. Paragom.
Tjedan dana nakon ovog trijumfa Stranke Prava, 02.08.1992., Tuđmanov HDZ krivotvorio je parlamentarne i predsjedničke izbore, a 09.08.1992. izvršen je ratni zločin nad generalom HOS-a i Armije BiH – General Blaž Kraljević i njegovom pratnjom. ” stoji u objavi stranice Dobroslav Paraga

Komentari

Komentari