Srijeda, 19 veljače, 2020

Mladića iz Karlovca zaustavio policajac. Dobio je brutalnu kaznu, 15.000 kuna

PREKRŠAJNI sud u Karlovcu izrekao je rekordnu novčanu kaznu za prometni prekršaj. Mladiću u dobi od 28 godina presudili su maksimalnih 15.000 kuna jer je 28. lipnja prošle godine oko 22:25 vozio automobil Ulicom Banija, iako nikada nije položio vozački ispit, piše Kaportal.

On se nikada nije pojavio na sudu. Prvo im se vratila obavijest “da je obaviješten, ali nije podigao pošiljku”, a potom da se odselio. Zatim su ga pozvali putem vlastite oglasne ploče i napomenuli da njegova nazočnost nije nužna za održavanje rasprave.

Na sudu je ispitan policajac koji je muškarca uhvatio u prometnom prekršaju. Rekao je kako je prilikom provjere utvrdio da muškarac učestalo čini prekršaje i kaznena djela.

Sud je obrazložio kako je u ovom slučaju iskazao novčanu kaznu u najvišem iznosu propisanom za taj prekršaj (ona se kreće između 5000 i 15.000 kuna) zbog težine počinjenog prekršaja, a posebno zbog okolnosti što je okrivljenik i ranije kažnjavan za taj prekršaj te je višestruko kažnjavan po drugim prekršajima. Olakotne okolnosti mu nisu pronašli.

Komentari

Komentari