Četvrtak, 4 lipnja, 2020

MLADI NAČELNIK STAO NA KRAJ BAHATOJ NAVICI NA PLAŽAMA: Tko se sljedeći ovo usudi, platit će 2000 kn kazne

Marko Grubelić odlučio je turiste koji “rezerviraju hladovinu” na tribunjskim plažama kazniti s do 2000 kuna, što je propisao i Odlukom o komunalnom redu

Načelnik općine Tribunj, Marko Grubelić još je prošloga mjeseca odlučio stati na kraj turistima koji ostavljaju svoje stvari u hladovini mjesnih plaža, onemogućujući ostalima da koriste dijelove plaže koji nisu uz samo more ili na jarkom suncu. Prije tri tjedna je odnio sve ručnike, ležaljke i napuhance s plaže Zamalin i uredno ih složio ispred zgrade Općine.

Stalne akcije ‘čišćenja’

Turisti su se na to oglušili, pa je u ponedjeljak ponovno išao u akciju “čišćenja”, ovoga puta je bio na plažama Bristak, Zamalin i Sovlja. Ponovno je uredno posložio stvari ispred Općine, ali po uzoru na Španjolsku i druga inozemna turistička odredišta u kojima je zabranjeno “rezervirati hladovinu”, planira uvesti i novčane kazne za nemarne turiste.

Naime, ovo je bio posljednji put da turisti mogu dobiti natrag svoje stvari besplatno. Već sljedećeg puta morat će platiti od 500 do 2000 kuna, koliko propisuje Odluka o komunalnom redu Općine Tribunj za ostavljanje stvari na prirodnim i uređenim plažama. Grubelić je ovo upozorenje objavio i na Facebooku.

Jedan ‘novitet’

“Prema već poznatoj proceduri, stvari možete pokupiti u dvorištu općinske zgrade. Međutim, naglasili bi jedan ‘novitet’. Još samo ovaj put možete svoje stvari dobiti natrag – besplatno. Od sljedećeg puta ćete morati potpisati preuzimanje stvari te dati svoje osobne podatke kako bismo Vam mogli na kućnu adresu poslati uplatnicu s novčanom kaznom”, poručio je turistima Grubelić, prenosi danas.hr

Gotovo da se nije moglo naći negativnog komentara na ovu Grubelićevu odluku, no neki su upozorili kako je od ručnika bitnija prometna regulacija i parkiranje, što je načelnik obećao riješiti.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> SUDAC SINIŠA PRESUDIO: ‘Za dom spremni’ kažnjiv je i u pjesmi Čavoglave
>>> SAČIĆ LJUTITO O PRESUDI ZA ZDS: Kukavice, sram vas može biti…Nedostojni ste žrtve hrvatskih HEROJA!
>>> UCJENA OTKRIVENA: Evo tko zaista drži Plenkovića i koalicijske partnere u šaci!
>>> Mađarski mediji nisu štedjeli Ferencvaros, a onda je trener Rebrov rekao najveću istinu o igri Dinama
Komentari

Komentari