Petak, 7 kolovoza, 2020

MLADI HRVATSKI NOGOMETAŠ ŠOKIRAO NJEMAČKU JAVNOST: ‘Neću nositi traku duginih boja, ja sam kršćanin’

‘Ovaj simbol ne želim i neću nositi jer se protiv mom kršćanskom svjetonazoru’

Jedan od najtalentiranijih hrvatskih nogometaša, mladi krilni napadač Wolfburga Josip Brekalo (20) šokirao je njemačku javnost protivljenjem pravilu njegovog kluba.

Kapetani Vukova od početka ove sezone u svim kategorijama, od najmlađih uzrasta do seniora, te muškoj i ženskoj sekciji, na rukavu nose traku u duginim bojama, poznati simbol homoseksualaca, prenosi Sportski.net

Wolsburg pravilo usvojio na inicijativu njegove kapetanice Nille Fischer

Wolsburg je ovo pravilo usvojio na inicijativu njegove kapetanice Nille Fischer i kako bi ”dokazao” da je “sportsko društvo koje se zalaže za toleranciju i tolerantno društvo”, kako je rekao direktor Jorg Schmadke.

‘Odgojen sam jako religiozno’

Traku duginih boja nose i oba kapetana muške seniorske momčadi, veznjak Josuha Guilavogui i kapetan momčadi Koen Casteels, koji ju je imao na rukavu za vikend u prvom kolu Bundeslige, tijekom pobjede 2-1 protiv Schalkea…

Ali, Brekalo, koji je igrao u prvoj momčadi na spomenutoj utakmici, poručuje da nikada ne bi omotao oko ruke traku s duginim bojama:

“Odgojen sam jako religiozno. Nemam ništa protiv da netko drugačije živi, dok je to samo njegova stvar. Ali ovaj simbol ne želim i neću nositi jer se protiv mom kršćanskom svjetonazoru. Ne želim stajati iza toga”, kazao je Josip Brekalo.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> Napadnuti novinar u BiH odbio se fotografirati s Dodikom: ‘Novinari se premlaćuju metalnim šipkama’

>>> POČELO JE: Bojan Glavašević napustio SDP!

>>> Panika u IDS-u, srušen njihov mit o zaštitnicima Istre

Komentari

Komentari