epa05569403 Hundreds of migrants march trough Belgrade, Serbia, 04 October 2016. According to reports, hundreds of migrants from Middle East countries marched through the Serbian capital, apparently trying to move towards Hungary, in order to reach western European countries. A day earlier, Serbian President Tomislav Nikolic stated that Serbia will also close its borders after the Balkan route was effectively closed. EPA/ANDREJ CUKIC

Mještani općine Nuštar strahuju od novog izbjegličkog vala. Kažu da je broj ilegalnih ulazaka u zemlju znatno veći nego što se službeno prikazuje jer gotovo da ne prođe dan da u blizini svojih kuća ne vide migrante, javlja HRT.

“Dvojica su bila u travi. Uplašili su oni mene, a i ja njih. Onda su počeli bježati. Otišao sam u kuću po telefon, upalio bljeskalicu i vidim u koprivama čuči jedan. Zvao sam šogora pa smo zvali policiju”, kaže jedan od mještana.

Neki stanovnici kažu da gotovo svaku večer viđaju migrante ispred svojih kuća, no policija ih uvjerava da je sve pod kontrolom.

“Svaku večer nam prolaze ti migranti. Neku večer su nam došli dva metra od kuće i strah nas je. Pune šume migranata, a država samo taji i od mještana sakriva”, žale se oni.

Iz općine Nuštar također ističu da je sve pod nadzorom, ali da bi dijalog između policije i građana trebao biti jasniji. Iz policije nisu htjeli pred kamere, a u priopćenju navode da razloga za brigu nema.

“U ovom trenutku nema govora o novom migracijskom valu. Dapače, sukladno informacijama, prisutan je trend pada broja ilegalnih migranata na tzv. balkanskoj ruti, posebice u Srbiji, stoji u priopćenju MUP-a.

Iz Hrvatske pokušali ući u BiH

Policajci Granične policije BiH prije tri dana uhitili su četvoricu stranih državljana na željezničkom mostu preko rijeke Save, u blizini Brčkog.

– Migranti su pokušali preko mosta iz Republike Hrvatske ući u Bosnu i Hercegovinu – rekli su u Graničnoj policiji.

Uhićeni kod sebe nisu imali nikakve dokumente i izjavili su da su iz Pakistana. Ilegalni migranti su predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima na daljnje postupanje.

KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!