Nedjelja, 29 studenoga, 2020

Mislili ste da ne može luđe? Institucija koja doslovno ne radi ništa – traži nove radnike

Već godinama 14 zaposlenika prima visoke plaće, naknade, topli obrok, naknade za odvojeni smještaj, a dobivaju čak i jubilarne nagrade…

“Najbolji posao u BiH: Državna institucija u kojoj se bukvalno ništa ne radi traži radnike”, stoji u naslovu koji prenosi da se u Državnoj komisiji za koncesije BiH traže novi radnici. Kako navodni taj medij, rad te institucije godinama je potpuno blokiran, a od svog osnivanja, institucija nije imala niti jedan predmet za rješavanje. Usprkos tim činjenicama, Komisija za koncesije raspisala je natječaj za radnika i to vozača-kurira sa srednjom stručnom spremom.

Avaz navodi da je riječ o instituciji osnovanoj 2005. godine koja je trebala biti regulatorno tijelo. Ono što je zanimljivo jest da ona zapravo ne odlučuje o koncesijama nego da to čine entitetske komisije. Posao ove državne institucije se uglavnom svodi na izvještavanje Vijeća ministara BiH o problemima. Međutim, pored toga, već godinama 14 zaposlenika prima visoke plaće, naknade, topli obrok, naknade za odvojeni smještaj, a dobivaju čak i jubilarne nagrade.

Član Komisije: ‘Znamo da se novac troši uzalud’

Kako piše Avaz, zvuči skoro nevjerojatno, no za iznajmljivanje 334 kvadrata u Banjoj Luci Komisija godišnje plaća 71.040 KM te još 1.000 KM za parking. To su iznosi od otprilike 275.000 kuna i 3.380 kuna. Godišnji budžet Komisije za koncesije BiH iznosi oko 950.000 KM, a za plaće se izdvaja preko 717.000 maraka što je iznos veći od 2 milijuna kuna. Podsjetimo, u toj instituciji se ne radi ništa, prenosi danas.hr

Osim sedam članova komisije, tu su još i tajnik, stručni savjetnici za pravne i ekonomske poslove te provjeru, suradnici za financije, nadzor rada, tehnički operater i tehnički tajnik. Mjesto vozača-kurira trenutno zjapi prazno pa je za to raspisan natječaj. Milomir Amović, jedan od članova Komisije, jednom je prilikom za Avaz rekao da ih treba transformirati, ali da to zaposlenici Komisije ne mogu napraviti.

“Mi ne možemo mijenjati zakon. Znamo mi da je riječ o uzaludnom trošenju novaca, nekim projektima, ali politička volja je ovdje presudna. Nama preostaje da se samo crvenimo. Ali, ne osjećamo se krivima, ništa ne krademo”, tada je priznao član Komisije Amović.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Policija izdvojila petero Hrvata na aerodromu u Kölnu i tada je počela njihova 48-satna agonija!
>>> Nakon višednevne šutnje iz SDP-a o nasilju među stranačkim i homoseksualnim partnerima, oglasio se Hajduković
>>> Hrvatski tjednik: Dramatičan razlaz Plenkovića i Krstičevića u višesatnoj svađi?
>>> ‘Ovo je nezamislivo!’ Milanović šokiran, znate li kakav scenarij nam slijedi iza izbora?
Komentari

Komentari