Ponedjeljak, 6 srpnja, 2020

Mislav Kolakušić: ‘Nepotizam i korupcija u Hrvatskoj postali su sasvim normalni’

Mislav Kolakušić iz udruge Antikorupcija, gostovao je u HRT-ovoj emisiji Studio 4 te naglasio da su nepotizam i korupcija ljudima u Hrvatskoj postali sasvim normalni.

“Osnova svakog uspješnog društva je to da kriterij za napredovanje bude vaša sposobnost, poštenje i znanje. Sada vam to ništa ne vrijedi. Ako ste primjerice poduzetnik, sada imate situaciju da se omogućuje uskom sloju nepoštenih poduzetnika da deset puta odu u stečaj, da uzmu robu od vas i da vam ne plate… Vi ćete otići u stečaj, a sve će ostati isto. Kriterij sposobnosti ne postoji te smo sada najsiromašniji u Europskoj uniji, kaže

“Korupcija i sve zlo polazi od vrha. Zato što oni koji upravljaju državom imaju svu mogućnost spriječiti korupciju i na najnižim razinama.”, dodaje. Kolakušić.

Udruga Antikorupcija ima 20 tisuća fizičkih članova, a pet tisuća građana prijavilo za volontiranje. Osnovao ju je Mislav Kolakušić koji zasad isključuje mogućnost osnivanja nove političke stranke, rekao je za HRT-a.

“Kod nas postoji ogroman stupanj apatije. Ljudi često izgovaraju rečenicu ‘ništa se ne može’, ‘mene politika ne zanima’. Naravno da se može. Ako ne izađete na izbore, vi ste glasovali da sve ostaje isto.”, rekao je Kolakušić.

Komentari

Komentari