Ponedjeljak, 24 veljače, 2020

Mirjana Hrga: ‘Novinarska nagrada Maji Sever je potvrda drugarskog sistema HND-a’

Novinarka HRT-a Maja Sever, 3. svibnja dobila je nagradu HND-a za “Novinarku godine” s osvojenih 203 od 448 glasova. U obrazloženju nagrade navodi se kako je Maja Sever “profesionalnim angažmanom pomogla radu i aktivnosti mnogobrojnih udruga i pojedinaca koji su teško dobivali minutažu u udarnome terminu”. Povodom toga, oglasila se novinarka Mirjana Hrga.

“Novinarska nagrada Maji Sever je apsolutni promašaj ali i potvrda lošeg ‘drugarskog’ sistema po kojem funkcionira HND”, napisala je Mirjana Hrga na svom Facebooku, te dodala “Da joj je netko dodijelio nagradu za aktivizam, imalo bi smisla, no ovo je komično”.

Podsjetimo, Mirjana Hrga je prije nepuna dva tjedna dobila tužbu protiv Pupovčevog tjednika Novosti u visini od 40 000 kuna te dodanih 7750 kuna parničnih troškova zbog povrede osobnosti tekstom “Suicid iz zasjede” u kojem je autor Petar Glodić napisao da “u vrijeme kada je HTV okupiran desničarskim fanaticima, dovođenje Mirjane Hrge na RTL najveće je medijsko samoubojstvo u povijesti Hrvatske”.

Komentari

Komentari