Utorak, 7 travnja, 2020

Ministar Medved i Đakić tražili HVIDR-u da ne poduzima poteze zbog Pupovca: Predsjednik Glavnog odbora ponudio ostavku?

Nakon dva sata prekinut je sastanak članova HIVDR-e na kojem su ministar branitelja Tomo Medved i predsjednik te braniteljske udruge Josip Đakić od branitelja tražili da ne poduzimaju nikakve poteze protiv Milorada Pupovca zbog njegovih medijskih istupa.

Sastanak članova HVIDR-e s ministrom branitelja Tomom Medvedom i predsjednikom te braniteljske udruge Josipom Đakićem počeo je u 21 sat u petak, a kako N1 neslužbeno doznaje od sudionika, na njemu je predsjednik Glavnog odbora HVIDR-e Josip Periša ponudio ostavku na funkciju i napustio sastanak.

Perišina ostavka nije prihvaćena, a na kraju sastanka zatražen je novi, hitan sastanak svih tijela HVIDR-e. Glavni odbor udruge je, nakon medijskog nastupa šefa SDSS-a Milorada Pupovca u sarajevskom mediju, tražio je raskid koalicije s predstavnicima srpske manjien u Saboru, i reakciju DORH-a. Osudili su Pupovčev intervju koji je dao za slovenski medij Delo i ponovili svoje zahtjeve.

Kako navodi N1, HVIDR-a se ovog vikend okupila na sportskim igrama ratnih invalida u Baškom Polju gdje planiraju razgovarati o potezima koje će povući zbog izjava čelnika SDSS-a. Neslužbeno se kao mogući potez udruge spominjala blokada rada Sabora.

Komentari

Komentari