Ministar iz prošle vlade ili vukovarski branitelj: Tko će od ove dvojice biti novi ministar obrane?

Podijeli

Mario Banožić, dosadašnji ministar državne imovine, prilično je izgledan kandidat za novog ministra obrane, piše Jutarnji list pozivajući se na neslužbene izvore iz HDZ-a.

Nakon što se odustalo od spajanja resora obrane i branitelja zbog pritiska unutar HDZ-a, jer su neki visokopozicionirani HDZ-ovci, kako doznajemo, argumentirali da ne bi bilo pametno zamjeriti se braniteljima nakon što će predstavnik SDSS-a postati potpredsjednik Vlade, definitivno je odlučeno da će ministar hrvatskih branitelja ostati Tomo Medved, ali da će preuzeti i potpredsjedničko mjesto u Vladi za nacionalnu sigurnost, odnosno bit će drugi čovjek u Vladi.

Budući da je pozicija ministra obrane ostala prazna nakon što je Damir Krstičević dao ostavku, a da Andrej Plenković i dalje želi Banožića u Vladi, on se nametnuo kao kandidat za tu poziciju, iako to nije konačna odluka i nailazi na kritike u stranci, posebno od HDZ-ovih branitelja. Konačna odluka mogla bi se donijeti večeras.

Druga opcija koja se spominje je Zvonko Milas. Radi se o Vukovarcu koji je sudjelovao u Domovinskom ratu kao vojnik, ali i kao zapovjednik topništva u obrani Vukovara. Nakon rata vodio je Odjel borbene spremnosti u Oružanim snagama RH, radio je kao stručni suradnik u Ministarstvu obrane, u Odjelu za tranziciju te je ravnatelj Zaklade hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.
No postoji i mogućnost da na kraju ministrom postane netko treći, za sad su još sve karte na stolu.
Komentari

Najnovije