Izvor: N1

Ministar iz BiH komentirao savjet Alemke Markotić o ispiranju nosa slanom vodom

Podijeli

Ministar zdravstva Zeničko-dobojskog kantona Adnan Jupić gostujući na N1 komentirao je izjavu ravnateljice Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, Alemke Markotić.

Naime, Markotić je rekla da je ispiranje slanom vodom efikasno u borbi protiv covida-19, a Jupić je rekao da ta njena izjava ima osnove. “Ispiranje fiziološkom otopinom čini našu sluznicu vlažnom i ne dozvoljava virusu da se hvata na ta područja i samim time štiti. Sigurno je to dobar lijek svima dostupan i treba primjenjivati”, naglasio je Jupić u Novom danu.

O tome kako se građani BiH mogu sačuvati od koronavirusa, Jupić je rekao kako je važno da pojačaju imunitet, ali i da izbjegavaju negativne priče.

“Građani trebaju izbjegavati lažnu hrabrost, gdje imate ljude koji kažu da korona nije ništa, primjerice ‘ja se toga ne bojim’. Ima niz primjera ljudi koji su negirali pa su oboljeli od toga i osjetili su kako to izgleda. Mi se već osam mjeseci borimo s ovim i ovo postaje i psihološki problem. Moramo misliti na gospodarstvo, na mentalno zdravlje naših ljudi, a da bismo to postigli, moramo se pridržavati epidemioloških mjera”, rekao je ministar Jupić gostujući na N1.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> ZABORAVITE NA MASKE I DEZIFICIJENS: Markotić je pronašla najbolji proizvod koji će vas zaštiti od korone
>>> JE LI BAŠ MORALO BITI TAKO? Iscurila prava istina, evo zašto Ivan više ne igra za Hrvatsku – imao je uvjet…
>>> NUDE LI AMERIKANCI STVARNO HRVATSKOJ F-16 PO TOJ CIJENI? Evo koliko navodno traže za njih!
>>> SCENA PRED TRGOVINOM U SPLITU ZAPANJILA KUPCE: ‘Čovjek u kolicima preklinje za koju kunu. Nakon par minuta, nastupa šok’
Komentari

Najnovije