Srijeda, 15 srpnja, 2020

MINISTAR BOŠNJAKOVIĆ: Očekujem Jelenićevu ostavku, nismo znali da je mason

Priznanje glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića da je član masonske lože izazvalo je niz reakcija u javnosti. Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković kazao je danas da nisu znali da je on član masonske lože te da je njemu to neprihvatljivo. Poručio je, ako Jelenić ne da ostavku, da će Vlada reagirati.

“Analiziramo sve. Neprihvatljivo je članstvo u ovakvoj udruzi građana, bez obzira što je ona registrirana prema zakonima. Djelovanje te udruge je prekriveno velom tajni, postoji potencijalni rizik za djelovanje glavnog državnog odvjetnika. Razgovarao sam s njim. Očekujem i ostavku. Ako on to ne učini, onda će Vlada reagirati. Nismo znali za to. To nam je neprihvatljivo”, kazao je ministar pravosuđa Bošnjaković te dodao da time ne želi reći da je Jelenić donosio odluke pod utjecajem toga članstva.

“Ovo članstvo stvara rizik”, dodao je Bošnjaković. Predsjednik Kluba zastupnika  HDZ-a Branko Bačić također je komentirao članstvo glavnog državnog odvjetnika u masonskoj loži. Kazao je da se to treba razriješiti. “To se trebalo znati”, kazao je Bačić. “Očekujem da će se danas Vlada o tome očitovati kao i da se njegovo članstvo u toj udruzi razriješi”, dodao je.

Na pitanje novinara treba li Jelenić otići, Bačić je kazao: “Polako”.

Podsjetimo, Dražen Jelenić izjavio je danas da ne razmišlja o ostavci zbog toga što je član masonske lože, pojašnjavajući kako se radi o zakonito osnovanoj udruzi koja se zalaže za boljitak u društvu. Smatra i da nije naštetio ugledu Državnog odvjetništva.

Komentari

Komentari