Subota, 11 srpnja, 2020

MINISTAR BEROŠ: SVI TESTIRANI NEGATIVNI!

Svih šest uzoraka pacijenata sa sumnjom na korona virus koji su u ponedjeljak testirani u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” je negativno, potvrdio je večeras Hini ministar zdravstva Vili Beroš.

Od šest testiranih uzoraka na koronavirus (COVID-19) – po jedan je bio iz Splita i iz Rijeke i po dva uzorka iz Zagreba i iz Siska.

U dosadašnjim testiranjima u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”  niti jedan uzorak nije bio pozitivan.

Zbog sprečavanja koronavirusa Hrvatska je od noćas uvela zdravstveni nadzor za sve osobe koje dolaze iz talijanskih pokrajina Veneto i Lombarija, a i dalje vrijede mjere nadzora za sve osobe koje su iza 16. veljače boravile u Kini i Južnoj Koreji, izvijestio je u ponedjeljak Krizni stožer Ministarstva zdravstva.

Učenici mogu u školu

Učenici splitske 5. gimnazije Vladimira Nazora i omiške Srednje škole Jure Kaštelana koji su proteklih dana bili na izletu u Italiji u utorak će ipak ići na redovnu nastavu, potvrdila je ravnateljica županijskog Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Željka Karin.

“Da, to je točna informacija. Učenici sutra zaista mogu u školu”, kratko je kazala Karin za Hinu.

Iako se tijekom dana u medijima navodilo kako su epidemiološke službe za učenike povratnike s izleta u Italiji te za njihove nastavnike koji su ih pratili i vozače autobusa s kojim su učenici putovali odredile mjeru kućne izolacije koja je trebala trajati ukupno 14 dana, po procjeni Kriznog stožera Ministarstva zdravstva je odlučeno kako učenici ipak mogu na nastavu.

Svi su učenici pregledani prilikom ulaska u Hrvatsku, mjerena im je temperatura, te nitko od njih nije pokazivao znakove bolesti. Krizni stožer je na izvanrednoj konferenciji za medije istaknuo kako je procijenjeno da se u tom slučaju ne radi o riskantnim slučajevima te da nema potrebe za kućnom izolacijom.

Komentari

Komentari