FaH

MILOŠEVIĆ SE POŽALIO: Ispričao da su mu baku ubili nakon Oluje

Podijeli

Potpredsjednik Vlade, SDSS-ovac Boris Milošević, jutros je u emotivnom istupu na svom Facebooku objasnio zašto će ići na proslavu Oluje u Knin. U objavi koju je naslovio “Priča jednog Srbina i Hrvatske” napisao je, među ostalim, kako mu nije bilo lako donijeti tu odluku i zbog privatne tragedije.

Ispričao je priču o svojoj baki Dari Milošević koja nije htjela napuštati svoju kuću nakon Oluje, a onda je 7. rujna 1995. ubijena u selu Bribirske Mostine. “Sedmog rujna kasno popodne nazvala me sestra. Išla je s ćaćom obići babu. Našli su je mrtvu, bila je ubijena vatrenim oružjem iz neposredne blizine”, napisao je Milošević.

Ubojica je, kaže, pronađen slučajno zbog vlastitog bahaćenja, smatrajući da nitko neće istraživati ubojstvo „četnikuše“, kako je sam rekao. “Osuđen je na 7,5 godina, da bi izašao za 3,5 godine, nakon što je dobio predsjednikovo pomilovanje”, napisao je Milošević, ali nije detaljizirao o kome se radi niti koji ga je predsjednik pomilovao, prenosi telegram

TUĐMAN GA JE POMILOVAO

No, Novosti su doznale i taj detalj. Kako pišu, njen ubojica je razvojačeni pripadnik 15. domobranske pukovnije Veselko Bilić. U siječnju 1996. osuđen je na osam godina zatvora.

Vrhovni sud mu je zatim smanjio na sedam i pol godina, no Bilić je na kraju iz zatvora izašao za tri i pol godine. Naime, u svibnju 1998. predsjednik Franjo Tuđman mu je ukazom smanjio kaznu za dvije godine, a poslije toga mu je ona još ublažena zbog dobrog vladanja i zdravstvenih problema.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> MUP raspisao tjeralicu za Delijom koji urinira na zastavu RH i spomenik braniteljima
>>> HDZ-ovka na Facebooku objavila fotografiju Ante Pavelića: ‘Da nam je barem on bio 90-ih…’
>>> BRANITELJI IZBEZUMLJENI! Mladi Srbi iz Trebinja uništili spomenik hrvatskim herojima?
>>> Unutarnja kontrola utvrdila: Polcijska službenica je pucala u 30-godišnjaka iz opravdanih razloga
Komentari

Najnovije