Petak, 7 kolovoza, 2020

Milorad Dodik razgovarao sa zapovjednikom EUFOR-a u BiH

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je u Sarajevu sa zapovjednikom EUFOR-a u BiH Martinom Dorferom. Sugovornici su se složili da su između BiH, na svim razinama, i Misije EUFOR-a uspostavljeni odnosi povjerenja i međusobne suradnje, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH i zapovjednik Misije EUFOR-a suglasili su se da je BiH danas stabilna, a da je tome doprinijela i prisutnost EUFOR-a.

Dodik je prenio  zapovjedniku Dorferu da Vijeće ministara BiH još nije formirano, što predstavlja otežavajuću okolnost u normalnom funkcioniranju BiH, a da je to, između ostalog, i rezultat pogrešno postavljenih prioriteta pojedinih političkih čimbenika u BiH.

Predsjedatelj Dodik ponovio je zapovjedniku Dorferu da inicijativa da za Dan Republike Srpske pripadnici Trećeg pješadijskog puka nose svečane odore Vojske Republike Srpske predstavlja samo čin baštinjenja tradicije Vojske Republike Srpske, te da tu nema namjere da se itko provocira i da se tenzije oko toga dižu bespotrebno./HMS/

Komentari

Komentari