FaH

Milanović zaobišao kolonu sjećanja: “To je fešta, u koloni nema mjesta za pristojne ljude”

Podijeli

Predsjednički kandidat Zoran Milanović u ponedjeljak je, obilježavajući Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, položio vijenac ispred Spomenika na Ovčari, no ne sudjeluje u Koloni sjećanja.

“Vječna vam slava i hvala. Da se ne zaboravi, nikada”, poručio je Milanović povodom 28. obljetnice pada Vukovara putem Facebooka te objavio fotografije jutrošnjeg posjeta vukovarskom Spomeniku na Ovčari.

Milanović ne sudjeluje u Koloni sjećanja, u kojoj uz građane iz Vukovara i cijele Hrvatske sudjeluju i visoki državni dužnosnici i političari.

To je najavio prije nekoliko tjedana u Rijeci, kada je kazao da će posjetiti Vukovar, ali da će kao i 2013.  počast žrtvama vukovarske tragedije odati na Ovčari te nagovijestio da neće sudjelovati u Koloni sjećanja. “Tamo su žrtve i to je izraz poštovanja, to nije fešta kako od toga radi HDZ”, rekao je tada Milanović.

“Što je Vukovar? To su njegovi stanovnici, koji su izlazili na izbore i u dva navrata birali gradonačelnika iz redova SDP-a. Taj je čovjek bio zarobljenik u logorima u Srbiji, Penava nije, koliko znam. On će se obračunavati s Plenkovićem i na mimohodu na dan pada Vukovara, koji će HDZ opet pretvoriti u, da ne kažem kakav, pir. Tako da tamo naprosto nema mjesta za pristojne ljude. HDZ je sve potjerao, sve su rastjerali. To je dušmanski odnos prema tom danu” pojasnio je nedavno Milanović tijekom predizborng posjeta Samoboru.

Milanović inače nije sudjelovao u ratu jer je upravo zahvaljujući HDZ-u, i ocu koji je bio pomoćnik ministra, imao mogućnost zaobići novačenje te tijekom devedesetih otići u London te raditi u uredu Ive Sanadera.

Tvrdi da nije pogriješio kada je svjedobno naložio da se u Vukovaru postave dvojezične ploče sa ćirilicom na zgrade državnih institucija. I da bi, da je u prilici, ponovno napravio isto.

Komentari

Najnovije