Četvrtak, 13 kolovoza, 2020

MILANOVIĆ REKAO DA NEĆE GLASATI JER TAJ GLAS MOŽE PREVAGNUTI, PA RASPALIO PO HDZ-U: “Prestali su pratiti Rimac kad su se pojavile konture nekog važnijeg”

Predsjednik Zoran Milanović posjetio je tvornicu oružja HS Produkt u Karlovcu i obišao proizvodne pogone tvrtke. Rekao je kako je riječ o vrlo uspješnoj tvrtki. “Vlasnici i menadžeri su ovdje razmišljali outside the box”, rekao je u stilu Jelene Veljače, koristeći englesku frazu.

Osvrnuo se i na aferu Vjetroelektrane i uhićenje Josipe Rimac.

“Uhićena je osoba koja je za mene govorila da nisam Hrvat i da ne volim svoj narod. Nakon toga smo platili par milijuna kuna za spomenik u Kninu. Dovela je one bukače u Knin i sad je u istražnom zatvoru. Nevjerojatno mi je da državni tajnik u Ministarstvu uprave ima takav slobodnjački nerv i da se tako ponaša, kao neki agent američke investicijske kuće”, rekao je.

O izjavama bivšeg državnog tajnika u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Ante Čikotića, rekao je samo “Tko je to? Ja zaista ne znam tko je on, to nije potjenjivački”.

“Ovoj firmi se pogodovalo cijelo vrijeme, nekome je bilo u interesu da oni dobiju status povlaštenog dobavljača. Je li ministar Ćorić u svojoj izjavi rekao da je Dobrović zaustavio taj postupak vezano za tu firmu i da je tražio procjenu, pa je onda prestao biti ministar? U jednom trenutku ta priča je zaustavljena u Vladi ministra Oreškovića, da bi se onda sve pokrenulo za vrijeme ove Vlade. To se sve može istražiti. Vlada koja želi dobro to se reže u korijenu još 2016. godine. To je sve suluda priča jednog kruga ljudi”, kazao je predsjednik.

Komentirao je i mjere praćenja Josipe Rimac.

“Praćeno je, pa je onda naglo prekinuto, kao da su se pojavile konture neke važnije osobe. Ni na koga ne mislim, ali samo govorim”, kazao je Milanović, prenosi Dnevnik.hr.

Napomenuo je kako su vjetroelektrane bile jedno vrijeme aktualne i poticane. “U jednom trenutku, netko je rekao dosta je, ali je netko htio ući u to zadnji čas. Sada imamo da jedna osoba obavlja totalni privatluk. Praćena je pa i uhvaćena.

Nakon svega što sam vidio mogu samo reći da ne mogu vjerovati da to netko radi, čak je i mene to iznenadilo”, rekao je Milanović i komentirao svoje izjave da ne zna hoće li izaći na izbore i kakvu poruku šalje građanima.

“Poruka je građanima glasajte, ali ja ću morati stati pred sve te ljude poslije i nekome dati da formira Vladu. Ja se moram maknuti od toga. Koja je poanta da se tamo u 10 sati pojavim sa suprugom? Pozivam glasajte, ali jesam li ja glasao provjerite poslije. Predsjednik je stavljen u jednu potencijalno neugodnu situaciju. Ta jedan glas može prevagnuti”, rekao je predsjednik.

Komentari

Komentari