Foto: Fah, Sisačka biskupija

MILANOVIĆ RASTURIO HRT: ”Postali su obiteljsko politički kombinat koji o trošku građana servisira HDZ i Plenkovića”

Podijeli

‘Koju to moć ja imam, osim javne riječi kojom ukazujem da je HRT postao obiteljsko politički kombinat koji o trošku svih građana servisira HDZ i Plenkovića?’, napisao je Plenković nakon reakcije HRT-a na njegov istup u Splitu

Predsjednik Republike Zoran Milanović u četvrtak je Splitu optužio novinare Hrvatske radiotelevizije da rade za jednu političku opciju, a javnu televiziju nazvao je sramotnom.

Na njegov istup reagirao je i HRT, karakterizirajući Milanovićev govor neprimjerenim govorom u javnom prostoru te su podsjetili predsjednika na odredbe članka 38. Ustava RH o slobodi medija.

Predsjednik odgovorio HRT-u

No, Milanović nije ostao dužan odgovora, oglasivši se na Facebooku nakon HRT-ove reakcije.

Objavu predsjednika Milanovića prenosimo u cijelosti:

“Oglasilo se Ravnateljstvo Hrvatske radiotelevizije, zabrinuto i uplašeno mojim riječima, jer me vide kao izravnu prijetnju i, kako pišu, napad s pozicije moći na novinarske slobode i uređivačku politiku javnog medijskog servisa. Koju to moć ja imam, osim javne riječi kojom ukazujem da je HRT postao obiteljsko politički kombinat koji o trošku svih građana servisira HDZ i Plenkovića?

Nije to moć, već istina, ona riječ koju HRT-ovi poslušnici redovito izbacuju iz programa po želji uređivačke politike središnjice. I još se usude zucnuti o novinarskim slobodama, ti isti nepotpisani „ravnatelji“ koji svoje novinare progone po sudovima nakon što su kvalitetne ili potjerali konkurenciji ili ušutkali. Ne bojte se, ravnatelji kombinata s Prisavlja, proizvodit ćete ljepšu stvarnost i prokazivat nepodobne sve dok je moć kod Plenkovića jer zato vas ima”, napisao je Milanović.

Oglasilo se Ravnateljstvo Hrvatske radiotelevizije, zabrinuto i uplašeno mojim riječima, jer me vide kao izravnu…

Objavljuje Zoran MilanovićČetvrtak, 6. svibnja 2021.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

>>> Koliko je cijepljenih osoba u Hrvatskoj ipak završilo u bolnici i umrlo? Ne zna nitko
>>> TURISTIČKA ZAJEDNICA ISKEŠIRALA 275.000 KUNA ZA SNIMKE DORIS PINČIĆ! Sve je bila njena ideja, pogledajte isječke
>>> NEMA NAM POMOĆI: NASA izvela zastrašujuću simulaciju; Na ‘udaru’ se našla i Hrvatska
>>> Nema načina da se spriječi udar velikog asteroida!
Komentari

Najnovije