Ponedjeljak, 28 rujna, 2020

Milanović primio izaslanstvo udruge Dugine obitelji i autore gay slikovnice za vrtić

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je izaslanstvo udruge Dugine obitelji koji su mu predstavili svoje aktivnosti s ciljem da svi zakoni u Hrvatskoj budu nediskriminatorni i uključivi prema svim građankama i građanima, u skladu s Ustavom RH.

Predstavnici udruga u tom su kontekstu pozdravili odluku Ustavnog suda o Zakonu o udomiteljstvu kojom je i životnim partnerima omogućeno da postanu udomitelji, te su naglasili kako bi bilo važno da se i sam Zakon o udomiteljstvu izmijeni u skladu s odlukom Ustavnog suda, priopćeno je iz Ureda predsjednika Republike.

Upozorili su kako i važeći Obiteljski zakon i Zakon o potpomognutoj oplodnji stavljaju u neravnopravan položaj životne partnere te očekuju da se povede rasprava o tim zakonima i da se također usklade s ustavnim vrijednostima.

– Ne tražimo veća prava već samo to da Hrvatska bude ravnopravno društvo za sve građanke i građane – poručili su iz udruge.

Predsjednik Republike smatra, pak, da je odluka Ustavnog suda dobra jer zakoni moraju vrijediti jednako za sve te ih je podržao u zalaganju za jednakopravnost svih hrvatskih građanki i građana, navodi se u priopćenju Ureda predsjednika Republike.
.

Komentari

Komentari