Petrinja, 08.03.2021 - Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanovic nakon posjete Odsjeka u Petrinji Uciteljskoga fakulteta Sveucilišta u Zagrebu, dao je izjavu za medije. Na slici Zoran Milanovic. foto HINA/ Damir SENCAR/ ds

MILANOVIĆ HDZ-u: “To se ne čuje ni na stočnim sajmovima, gdje su sad borkinje za prava žena?”

Podijeli

Na Facebooku se ponovno oglasio predsjednik države Zoran Milanović.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Vjerni sluga svih šefova „organizacije“ – kako je sam nazvao HDZ – Gordan Jandroković pozvao je jučer saborsku zastupnicu Sandru Benčić da se „pogleda u ogledalo“ i „otkrije skrivene talente“. Izvan svakog konteksta, ispod svake granice pristojnosti, i to s mjesta predsjedavajućeg Hrvatskog sabora.

Od organizacije smo u Saboru čuli “panj”, “smeće”, “pogledajte se u ogledalo”… što je sljedeće?

Nije se tako obraćalo ženama u Hrvatskom saboru od vremena spominjanja madraca, a s predsjedničkog stolca nije se govorilo nikada. Prošla su 24 sata od njegove retoričke bravure kakva se više ne koristi ni na stočnim sajmovima, ali nismo čuli ni glasa od uvijek budnih zaštitarskih sljedbi i borkinja za ženska prava.

Ne trebam ja braniti zastupnicu Benčić, obranila se hrabro sama jer je ne samo dorasla već i nadrasla – i retorički i politički – prvog saborskog uzurpatora ovlasti. Na meni je da branim hrvatsko društvo od licemjera i profitera udruženih u razne, kao, neprofitne organizacije, a koje postoje samo da bi skočile kad ih se pita – što vi (ne)radite? Ili valjda po narudžbi „organizacije“, napisao je Milanović na Facebooku.

Komentari

Najnovije