Subota, 24 listopada, 2020

Milan Popović: “Aleksandar će konačno ići u školu, a ne na koncerte. Ostajemo u Zagrebu.”

– Znam samo da moj sin nije bio u školi od 14.10. i da ću morati uzeti dodatne sate da nadoknadi sve izgubljeno gradivo – rekao je Milan Popović na upit novinara o optužbama njegove bivše supruge Severine Popović, danas Kojić, da je djetetu dva puta(?) izvadio putovnicu Srbije bez njenog znanja.

Njemu će Severina morati plaćati i 1.200 kuna mjesečne alimentacije, što je minimalni iznos. Dijete će mu biti predano na skrb već danas. On je prije toga njoj plaćao osjetno veći iznos, 15.000 kuna mjesečno, što je i najveća alimentacija koja je bila određena u Hrvatskoj, no ona tim iznosom nije bila zadovoljna i uložila je žalbu.

Milan Popović nije htio previše komentirati odluku Suda prema kojoj je donesena privremena mjera da dijete živi s njim, a ne sa Severinom. Međutim, dao je za Jutarnji lsit odgovor na neka pitanja koja do jutros nisu imala odgovora, prije svih na ono hoće li dijete odvesti u Srbiju.

“Što se tiče same presude, znate da to ne mogu komentirati. Ne smijem vam davati nikakve komentare vezano za to. No mogu reći da nema nikakve srpske putovnice, to je čista medijska provokacija kojom se insinuira da dijete odvodim u Srbiju, a ja vam sada izjavljujem da dijete ostaje u Zagrebu i nastavlja ići u školu u Zagrebu. Nisam izvadio nikakvu novu srpsku putovnicu”, rekao je novinarima.

Prokomentirao je i kaznenu prijavu protiv sebe koju je podigao Severnin odvjetnik.

Ako ima veze s incidentom u školi, više je nego očigledno da su ga isprovocirali majka i očuh. Ako bude ikakvih kaznenih prijava po tom pitanju, bit će protiv majke i očuha, a ne protiv mene. Ja nisam sudjelovao u tom incidentu. Po meni, institucije su te koje bi trebale podići kaznenu prijavu da se takve situacije ne ponove, a na institucijama je da procijene ima li za to osnove ili nema. Ja nisam pravnik, pa ne mogu reći. Ali znam da je istraga u tijeku.”
Zbog Aleksandra je, kaže, kupio kuću u Zagrebu i organizirao sve poslovne obaveze kako bi se što više mogao posvetiti djeci. “Jednom sam čitao o tome za čime su ljudi na samrti najviše žalili i najveći broj njih kazao je da im je najteže palo što su propustili djetinjstvo i odrastanje svoje djece. Ja neću dopustiti da se meni to dogodi. To nije dobro za dijete, ne trebaju djeci dadilje i treće osobe nego roditelji”, rekao je za Večernji list dodajući kako će maleni Aleksandar nastaviti putovati kao i dosad te da je čitao neke spinove o tome kako mališan ima neku lažnu putovnicu, ali sve je to, kaže, potpuna laž. Istina je, kaže, da će on sve učiniti za svoje sinove: Aleksandra, Milana i Đorđa.

Odvjetnik Severine Kojić, Mate Matić, najavljuje žalbu na ovakvu sudsku odluku, ali dok  je na snazi, Milan Popović u točno propisane dane i sate, kao i vikende i praznike dijete mora predati majci. Ukoliko to ne napravi, izlaže se kaznenom progonu. Sva prava, kao i obveze koje je do sada imala Severina, ovom odlukom preuzima Milan Popović.

 

Komentari

Komentari