FaH

Milan Bandić neće biti pokopan u Aleji zaslužnih građana na Mirogoju

Podijeli

Iz Grada Zagreba objavili su detalje kada će održati komemoracija i pogreb gradonačelnika Milana Bandića, a kako doznaje N1, gradonačelnik neće biti pokopan u Aleji velikana.

Svečana komemoracija u povodu smrti gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića održat će se u utorak, 2. ožujka, s početkom u 11 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu, a posljednji ispraćaj bit će u srijedu, u 12 sati, na gradskom groblju Mirogoju, priopćeno je danas iz Grada.

Kako doznaje N1, Milan Bandić ipak neće biti pokopan u Aleji velikana na Mirogoju, nego na grobnom mjestu među građanima.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić preminuo je od srčanog udara u noći sa subote na nedjelju u Zagrebu u 66. godini.

Kako je živio, tako je i otišao

“Ovo je jedan od najtužnijih dana u mom životu. Noćas su me šokirali pozivi prijatelja da je naš veliki prijatelj umro, da je preminuo naglo. Kako je živio, tako je i otišao i mislim da će trebati vremena da ljudi shvate koliko je volio ovaj grad, koliko je živio za ovaj grad i što je napravio, a to je najvažnije”, izjavio je novinarima Zvonimir Šostar, Bandićev dugogodišnji prijatelj i suradnik, bivši pročelnik te sadašnji ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

Šostar je rekao i da “nitko nikada nije napravio ni blizu ovoga što je Bandić napravio za života”.

Kaže i da je s Bandićem bio prijatelj 25 godina. “Kad izgubite nekoga tko vam je tako drag, to je kao da ste izgubili člana svoje obitelji i nikome od nas nije lako koji smo s njim praktički živjeli, čak više vremena provodili nego sa svojima doma”, kaže Šostar.

Šostar je napomenuo i da je kao liječnik Bandiću savjetovao da uspori, ali da on ni jednog jedinog časa nije želio poslušati i rekao je da još ima toliko toga za napraviti i da želi završiti sve ono što je započeo.

“Nisam sreo u životu čovjeka koji je toliko uporan kao što je bio Milan Bandić”, dodao je.

Pjevač Miro Ungar novinarima je izjavio da je šokiran prenaglim odlaskom gradonačelnika Bandića.

“Otišao mi je jedan prijatelj, otišao je čovjek koji je pokazao u više trenutaka u mom životu, a nije morao, naklonost prema meni, prema mojoj ličnosti kao umjetniku, koji je prepoznao moje kvalitete koje sam ja dobio onda priliku provesti u djelo i raditi nešto što Zagreb dugo nije imao”, istaknuo je Ungar.

Kaže da se Bandiću divi i zbog toga što je toliko toga dobroga napravio, “ali je jadan imao peh”.

“Peh je imao strašan – da nas je uzdrmala i epidemija i da nas je uzdrmao potres. To se desilo sada, evo, na kraju. Ja mislim da je to uzdrmalo i njegovo srce, i svi ti grozni napadi na njega. On se nije uopće branio, on nikada nije uopće javno napisao – pa ljudi, što me napadate, pa napravio sam to, to, to …Šutio je, a ovi svi ‘drvlje i kamenje’ po njemu. On je šutio i ja sam imao dojam da uopće nema namjeru da se više kandidira. Mislim da smo izgubili čovjeka kakvog više nećemo imati”, rekao je Miro Ungar.

Ungar kaže da sada život ide dalje i trebamo novog gradonačelnika koji mora “jako, jako se potruditi da bude bolji od gospodina Bandića”.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

>>> OTKRIO JE NEŠTO ŠTO NIJE SMIO: Glavnom Njemačkom virusologu prijete smrću!
>>> Ovo vam se neće svidjeti: Pogledajte 6 pravila za kafiće koja vrijede od 1. ožujka
>>> Stiže velika promjena vremena, neće vam se svidjeti što najavljuje Vakula
>>> Mojmira ostala gledati u čudu, pazite što je dida Toni izveo u Direktu: ‘Gospođo draga…’
>>> Banke poslale važno upozorenje građanima i pozivaju na oprez: Izdali su i preporuke kako se zaštititi
Komentari

Najnovije