ZARAŽENI KORONOM ULAZE U HRVATSKU!? Slovenska policija privela migrante sa znakovima koronavirusa

Podijeli

Slovenska policija u ponedjeljak je na području Ilirske Bistrice, blizu granice s Hrvatskom otkrila sedam migranata u dva taksi vozila, a svi su pokazivali simptome koronavirusa, potvrdio je Sandi Curk, čelnik regionalnog stožera civilne zaštite iz tog dijela Slovenije

Policija je postupila prema protokolu. Svih sedmero imali su povišenu temperaturu te su im uzeti brisevi, a rezultati će biti poznati večeras prije 20 sati, kazao je Curk za Slovensku televiziju

Migranti su trenutačno smješteni u Postojni, u prihvatnom centru za strance, ali izolirani su od drugih.

Potvđena je i zaraza virusom u 6 bolničara volontera s područja Postojne i Pivke koji su proteklih dana pomagali pri kontroli putnika na graničnim prijelazima s Italijom, ali u punoj zaštitnoj opremi, pa se pretpostavlja da su se zarazili negdje drugdje ili u kontaktu s prvim bolničarom za kojeg se drži da se zarazio tijekom obuke prije tjedan dana.

Kako javlja Slovenska televizija, na kontroli graničnih prijelaza s Italijom trenutačno u smjenama radi 250 dobrovoljaca Crvenoga križa, a u rezervi ih je još 800 bude li potrebno.

U ponedjeljak je službeno priopćeno da je u Sloveniji nakon ukupno 6712 testova na koronavirus infekcija potvrđena u njih 253, što je 34 slučaja više nego u nedjelju.

“Rast broja inficiranih u Sloveniji zadnja se dva dana smiruje, možda i zato jer se sve više držimo ograničenja”, rekla je u ponedjeljak na konferenciji za novinare epidemiologinja Bojana Beović koja vodi stručni dio kriznog stožera za koronavirus.

No, dodala je da je realno očekivati idućih dana rast broja bolesnika koji će trebati hospitalizaciju na odjelima intenzivne njege zbog inkubacije.

Po njezhinim riječima trenutačno je u sustavu zdravstvene skrbi 130 bolesnika zaraženih koronavirusom. Od tog broj njih 29 je u bolnicama, od čega tri na odjelu intenzivne skrbi,.

Kod dvojice pacijenata, jednog iz Ljubljane i drugog iz Maribora, stanje se je jako pogoršalo, dodala je.

Za sada se pacijente koji trebaju intenzivno liječenje smješta samo u dvije bolnice – ljubljanski Sveučilišni klinički centar (UKC) i u bolnicu Golnik kod Kranja, specijaliziranu za plućne bolesti. Hina


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> LOŠA VIJEST: Toplo vrijeme neće donijeti prekid epidemije
>>> Dok je fokus javnosti usmjeren na COVID-19, sprema nam se još veće i potpuno neizlječivo zlo!
>>> TALIJANI OBJAVILI PODATKE: “Evo tko treba strahovati od koronavirusa”
>>> ORBAN: Mađarska potpuno zatvara granice za strance
Komentari

Najnovije