Subota, 11 srpnja, 2020

MI SMO ČUDO OD NARODA ‘Vatreni’ za potrebitu djecu odgovarali na telefon, dobili nevjerojatnih 60 tisuća poziva

Humanitarni broj telefona zaklade ‘Vatreno srce’ 060 9004 bit će aktivan do 3. prosinca.

Hrvatska nogometni reprezentativci i stručni stožer u utorak navečer je nazočio večeri zaklade ‘Vatreno srce’ u zagrebačkom hotelu Westin u humanitarno-donatorskoj akciji, od koje će se polovica sredstava iskoristiti za kupnju opreme Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj, a druga polovica za akciju Korak u život koja skrbi o stipendijama za školovanje djece bez roditeljske skrbi.

Donatorskoj večeri nazočili su svi reprezentativci na koje izbornik Zlatko Dalić računa za susret Lige nacija protiv Španjolske u četvrtak na Maksimiru, ali i brojni bivši nogometaši i izbornici, ostali sportaši te uglednici iz gospodarskog i političkog života Hrvatske. Tom je prigodom organiziran i ‘call-centar’ u kojem su sudjelovali svi reprezentativci i članovi stručnog stožera, a građani su pozivom na humanitarni broj telefona sudjelovali u prikupljanju sredstva za humanitarne akcije.

‘Ponosni smo što se ovoliko poznatih ličnosti odazvalo ovoj akciji, a posebno bih pozdravio nazočne bivše izbornike – Miroslava Blaževića, Mirka Jozića i Igora Štimca. Želimo nastaviti širiti zajedništvo i humanizam, kako smo to činili ovog ljeta, te skupiti sredstva onima koji ih trebaju’, kazao je izbornik Dalić.

Zaklada ‘Vatreno srce’ osnovana je 2008. pod tadašnjim izbornikom Slavenom Bilićem i od tada se naši nogometni reprezentativci uključuju u razne humanitarne akcije, a posljednja donatorska večer održana je 2012. godine kada je izbornik bio Igor Štimac.

Upravni odbor Zaklade Vatreno srce u kojem su kapetan reprezentacije Luka Modrić, izbornik Dalić te liječniciZoran Bahtijarević, Boris Nemec i Josip Paladino, odlučila je da ove godine pomoć u jednakim iznosima dodijeli Klinici za dječje bolesti Zagreb te akciji Korak u život.

‘Drago mi je što u u Upravnom odboru ‘Vatrenog srca’ nastavljam tradiciju ranijih kapetana Darija Srne i Nike Kovača. Lijepo je da sam kao kapetan uključen u rad zaklade te to prihvaćam kao veliku odgovornost. Ponosam sam što reprezentacija već dugi niz godina godina pomaže ovu zakladu i očekujem da se u ovi akciju uključe i naši navijači te tako svi zajedno pomognemo djeci’, kazao je najbolji nogometaš svijeta Modrić.

Uz bogati glazbeni program u Kristalnoj dvorani hotela Westin bila je postavljena izložba odabranih fotografija sa Svjetskog prvenstva u Rusiji, kao i izložba radova fotografa Stephana Lupina inspirirana Svjetskim nogometnim prvenstvom.

Humanitarni broj telefona zaklade ‘Vatreno srce’ 060 9004 bit će aktivan do 3. prosinca, a za vrijeme dok su u ‘call-centru’ bili hrvatski reprezentativci primljeno je skoro 60 tisuća poziva. Hina

Komentari

Komentari