Četvrtak, 24 rujna, 2020

MESIĆ: “HOSOVCI SU POPUT NACISTIČKOG SS-a, PARTIZANI SU STVORILI HRVATSKU”

Bivši hrvatski predsjednik Stipe Mesić tijekom gostovanja na RTL-u komentirao je skorašnje parlamentarne izbore te ustvrdio kako ima dosta udaraca ispod pojasa, ali i da su poruke koje kandidati svih stranaka šalju nedovoljno argumentirane.

– U izborima se uvijek malo više obećava, ali ovo je sada postalo malo prebanalno – kazao je. Mesić je povukao paralelu između sadašnjih političkih autsajdera i svojeg vremena, te njegova rezultata na izborima 2000.godine, odgovarajući pri tome na pitanje jesu li iznenađenja na parlamentarnim izborima u tom obliku moguća.

– Sličnost je utoliko onog vremena s ovim, što su onda građani tražili promjene. I sad isto traže promjene. U tom smislu je to stanje slično, ali ja ne vidim nekoga tko bi mogao na onakav način organizirati biračko tijelo i izaći na scenu, koji bi mogao povući- rekao je Mesić pa se osvrnuo i na svoju izjavu iz predsjedničke kampanje, kada je tvrdio da će se za Miroslava Škoru još čuti.

Prema Mesiću, Škoro je na početku više obećavao. -Obrazovan je, doktor je ekonomije, ima poduzeće, ima iskustva u realnoj privredi i iskustva u diplomaciji i zakonodavstvu. Njegov početak je meni više obećavao. Ovo sada je skupio ‘s konca i konopca’, tako da od toga neće biti puno sreće – kazao je Mesić koji vjeruje da bi na izborima sreća mogla poslužiti SDP budući da se situacija sada po njih dobro razvija. -Oni su se konsolidirali poslije onog bratoubilačkog rata. Došli su do dobrog programa. Sad bi trebalo malo više napraviti da građani vide koji su to argumenti, platforma, tim- komentirao je bivši predsjednik koji vjeruje da nakon izbora neće biti dogovora u smjeru stvaranja koalicije HDZ-a i Domovinskog pokreta.

– Prije svega, Škorina ekipa ne može dobiti ono što je Škoro dobio na predsjedničkim izborima. To je bio više eksces nego zakonitost. A sada su druge situacije, izbor za parlament su sasvim nešto drugo. Ljudi su više demokratski obrazovani i sigurno da mogu lakše zaključiti tko može situaciju popraviti. Kod nas se radi o tome da situaciju treba popraviti. Društvo se mora popraviti – poručio je Mesić dotičući se predsjednika Zorana Milanovića i njegova stava o HOS-u.

– On je postupio upravo onako kako je bilo potrebno. Naime, moramo prvo reći što je HOS. To je vojna formacija Hrvatske stranke prava. To je otprilike nacistička stranka imala u Njemačkoj kad je formirala SS. Za vrijeme Drugog svjetskog rata, HOS, Hrvatske obrambene snage, nije imao cilj današnju Hrvasku. Današnja Hrvatska je stvorena u Narodnooslobodilačkoj borbi.

Komentari

Komentari