Srijeda, 12 kolovoza, 2020

Merkel u Marakešu ustvrdila kako su migracije “normalan fenomen”

Njemačka kancelarka Angela Merkel dobila je u ponedjeljak najveći pljesak na konferenciji u Marakešu gdje je većina zemalja članica UN-a usvojila navodno neobvezujući globalni pakt koji utvrđuje kako “bolje upravljati migrantskim valovima”.

Merkel je UN-ov Globalni kompakt o sigurnim, uređenim i regularnim migracijama opisala kao prekretnicu u razvoju multilateralnog pristupa migraciji te veliki korak u borbi protiv krijumčara ljudi.

Ustvrdila je da su migracije normalan fenomen od kojega zemlje poput Njemačke mogu imati koristi. Stoga problem globalnih migracija ne mogu riješiti pojedine zemlje, već samo međunarodna zajednica u cjelini.

Merkel je ocijenila i da je rasprava o Globalnom kompaktu ujedno i razgovor o temeljima globalne međunarodne suradnje.

“Samo kroz multilaterizam možemo poboljšati život na ovoj planeti, a Njemačka se smatra u potpunosti predanom multiratelizmu”, smatra Merkel.

Braneći multiratelizam Merkel je podsjetila da su Ujedinjeni narodi utemeljeni upravo kako bi se svijet spasio užasa poput onih do kojega je doveo njemački nacizam.

Njemačka je imala dugu i iscrpnu raspravu o ovoj temi u nacionalnom parlamentu koji je velikom većinom podržao ovaj dokument, zaključila je kancelarka Merkel. Hina


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> Dobio šakom u glavu jer je viknuo ‘Tuđman je zločinac’

>>> Spremaju se i naoružavaju za nastavak zločina i etničko vjerskog čiščenja protiv Hrvata u HRHB

>>> ŠOKIRAO BUJANCA: Urednik televizije na kojoj se emitira Bujica praktički napao Bujanca

Komentari

Komentari