Obilježavanju u Jadovnu su prisustvovali predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, resorni ministar Milenko Savanović i mnogi drugi. Predsjedik Srpske poručio je da žrtve ustaških pokolja ne smiju biti zaboravljene. Predsjedavajući Predsjedništva BiH rekao da je “Šaranova jama” sveto mjesto za srpski narod.

Ponovno mitomanija na dijelu

Prema njihovim tvrdnjama, “Za samo 132 dana, na najsvirepiji način ubijeno je 38 tisuća Srba, dvije tisuće Židova i brojni drugi ideološki protivnici NDH. Njihova tijela bačena su u 32 jame širom kompleksa Gospić-Јadovno-Pag, čija je lokacija i danas nepoznata, zbog čega ostaci ni iz jedne nisu ekshumirani, a žrtve dostojno sahranjene.”

Činjenica je da su ovakva stratišta bila dio državnog projekta tadašnje NDH, kaže predsjednik Srpske Milorad Dodik.

“Činjenica je da su ubijana i djeca, a to govori da su imali namjeru da biološki unište srpski narod. Ideologija te politike osmišljena je u 19.vijeku, a realizirana 1941-1945. i 1990 – 1995. bilo je da protjeraju Srbe preko Drine, ali jedina garancija i zaštita je srpski narod i Republika Srpska”, rekao je ministar RS Savanović.

I zato je obaveza svih iz Srpske i Srbije da budu prisutni na ovakvim mjestima, kaže predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić. U suprotnom, ta mjesta će teško ostati zabilježena.

Širenje mitomanije, i laži se nastavlja od strane dužnosnika RS, predsjedavajućeg Predsjedištva BiH Mladena Ivanića, te predsjednik udruge ,,Јadovno 1941” iz Beograda, Dušana Bastašića.

Hrvatski medji, ali i političari, ovo su sramotno prešutjeli.

Izvor:Rtrs/Foto:Rtrs

KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!