Utorak, 11 kolovoza, 2020

MEDIJI ISKRIVLJUJU PRIOPĆENJE BISKUPA: Inicijativa Istina o Istanbulskoj – Potpise ćemo skupljati izvan crkava

Potaknuta nekim medijskim interpretacijama današnjeg priopćenja Stalnog vijeća Hrvatske biskupske konferencije o referendumskim inicijativama, građanska inicijativa „Istina o Istanbulskoj“ želi istaknuti da hrvatski biskupi u svom priopćenju jasno ističu svoje očekivanje „da Kristovi vjernici laici zastupaju i promiču kršćanske vrijednosti u pluralističkom društvu“, te „kako je svaki vjernik slobodan poduprijeti nastojanje da se izravnim sudjelovanjem građana unaprjeđuju vrijednosti koje u sebi sadrži demokratski sustav i što jasnije čuje glas naroda“.

Glas naroda o Istanbulskoj konvenciji se vrlo jasno čuo na brojnim tribinama i skupovima, a Hrvatska biskupska konferencija je u nekoliko navrata istaknula svoj jasan stav da Istanbulska konvencija ugrožava kršćanske vrednote. S obzirom na to, otkazivanje Istanbulske konvencije za koje se zalaže naša referendumska inicijativa svakako jest dio borbe za kršćanske vrijednosti na koje nas biskupi pozivaju.

Slažemo se sa stavom biskupa da sakralni prostor nije pogodno mjesto za skupljanje potpisa te ćemo mi potpise skupljati izvan crkava.

Organizacijski odbor građanske inicijative „Istina o Istanbulskoj“

Kristina Pavlović, koordinatorica inicijative

Komentari

Komentari