Srijeda, 1 travnja, 2020

Matko Škalamera: ‘Hvala Vam na neizmjernoj podršci koju ste mi pružili’

Dugogodišnji HGSS-ovac Matko Škalamera koji je u srijedu pušten iz pritvora obratio se putem svog Facebook profila te se zahvalio javnosti koja je stala uz njega.

“Dragi prijatelji, poznanici, građani grada Rijeke i svih ostalih gradova u Lijepoj našoj i izvan nje od SRCA VAM HVALA.

HVALA Vam na neizmjernoj podršci koju ste mi pružili tijekom proteklih dana. Dali ste mi snagu, nadu i vjeru da lakše krenem u ono što je ispred mene. Još jednom Vam neizmjerno HVALA!”, napisao je Škalamera.

Kaznenu prijavu protiv HGSS-ovca podnijelo Srpsko narodno vijeće

Podsjetimo, Srpsko narodno vijeće podnijelo je kaznenu prijavu 21. kolovoza 2019. godine uz suglasnost Dobrivoja Arsića za kazneno djelo prijetnje, nanošenje tjelesnih povreda te uznemiravanja protiv nepoznatih počinitelja. Temeljem te dvojbene kaznene prijave, Matku Škalameri, HGSS-ovcu, pročelniku Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Rijeka, određen je jednomjesečni istražni zatvor zbog sumnje u kazneno djelo prijetnje i tjelesne ozljede počinjene na osnovi nacionalne pripadnosti protiv Dobrivoja Arsića iz Viškova.

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Boris Milošević, Dragana Jeckov zamjenica predsjednika, dok je Milorad Pupovac, sada predsjednik Savjeta SNV-a. Njih troje je 23. kolovoza održalo i konferenciju za medije Kluba zastupnika SDSS-a na temu: “Napad na Srbe s područja Knina“, naglašavajući da su u pitanju zločini iz mržnje.

“Dan prije incidenta u Uzdolju u Viškovu, na parkiralištu ispred stambene zgrade je napadnut Dobrivoje Arsić. Rasprava je krenula oko parkirališta, a završila je na ‘majci četničkoj’. Dobio je šakom u prsa i završio u bolnici u predinfartnom stanju”, ustvrdio je 23. kolovoza Milorad Pupovac.

U međuvremenu se pokazalo da HDZ-ov član Dobrivoj Arsić ima već jednu kaznenu prijavu zbog prijetnji nožem, u liječničkoj svjedodžbi ne navode se vidljive povrede na Arsiću. U srijedu je Arsić svjedočio od kuće, a Škalamera je pušten da se brani sa slobode.

Mediji su neslužbeno saznali kako su otkriveni neki detalji sa videosnimke koja je u posjedu susjeda, svjedoka sukoba oko parkinga. Na njoj navodno nema fizičkog napada, a nakon verbalnog sukoba, Arsićeva supruga rukovala se sa Škalamerom.

Komentari

Komentari