Subota, 4 srpnja, 2020

Matić: Kad čujem Škorine izjave, ježi mi se koža

Kako je rekao gostujući na N1, još čeka službenu obavijest kada se treba javiti u Europski parlament, ali da je prisega 2. srpnja.

Uskoro idete u Bruxelles. Kakva je procedura, kad službeno prisežete?

Još čekam službenu obavijest kad se trebam javiti, ali koliko znam 2. srpnja je prisega.

Imate li vi, SDP-ovi izabrani europarlamentarci, između sebe načelni dogovor tko će se fokusirati na koje teme?

Imate preference koje biste željeli zastupati, ali kad dođe do podjele mjesta u odborima, ovisi koje će mjesto Hrvatska dobiti. Koji god odbor da dobijem, ja ću se u njemu boriti. Volio bih promovirati teme rata i veterana, odnosno njihove resocijalizacije i stvari koje postoje s veteranima. Mnogo zemalja članica su u NATO-u i njihovi vojnici su u mirovnim misijama. Posljedice povratka povratka u normalan civilni život jednake su iz svakog područja.

Živi zid je u raskolu, a u SDP-u je primirje, radite li na odabiru predsjedničkog kandidata?

Ne treba biti zlurad, ali treba reći da mečka zaigra pred vratima malo jednima, malo drugima. Nadam se da je u SDP-u pokupila svoje i  završila. Ovo što se događa u Živom zidu, izgleda da je tu prste upleo HDZ. U HDZ-u vrije itekako unutar njih, traže krivce za izborni debakl, a zna se tko je kriv. Živi zid nije toliko bitan da se mediji 24 sata bave njima. Predsjedničkog kandidata će SDP imati, a on će pobijediti.

Što mislite o Miroslavu Škori kao predsjedničkom kandidatu?

On je pametnija, inteligentnija verzija Kolinde Grabar Kitarović. Građani to vole, bez obzira što ljudi to podcjenjuju, on nije pjevač, on je glazbenik, vrlo simpatičan, a s moje političke pozicije on je umivena Kolinda, pametnija Kolinda i kad čujem njegove izjave, ježi mi se koža, ali da ima šanse u Hrvatskoj – ima.

Je li oporbi svejedno tko je na čelu HDZ-a?

Na čelu je svejedno, imali smo Karamarka koji je zaoštrio političku scenu da je nećemo oprati 20 godina. Onda je došao pristojan čovjek, koji je prije 3 godine bio pristojan, ali da bi opstao u HDZ-u mora plesati kako oni sviraju. Obrazovanom čovjeku, koji govori pet jezika, glavno političko dostignuće bilo je kad je skočio na Grmoju u Saboru.

Koje su namjere Milana Bandića? Je li zainteresiran za teme školstva ili želi nametnuti dominaciju nad HNS-om?

Njemu je glavni njegov interes i interes njegovih kumova. On vrši pritisak na Plenkovića. Jedina ministrica koja nešto u toj vladi vrijedi je ministrica Divjak, ali ako Plenković krene sa smjenjivanjem jednog ministra, otvara Pandorinu kutiju i sve ode kvragu.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> IVAN PERNAR OSNIVA NOVU STRANKU: Izabrao je ime kakvo nitko ne bi očekivao, obožavatelji podijeljeni
>>> DALIĆ SE OBRUŠIO SE NA ORGANIZATORE: ‘Ja stvarno ne znam tko je donio ovakvu odluku, pa mi smo viceprvaci svijeta’
>>> IDEMO NA PRIJEVREMENE IZBORE? PLENKOVIĆ NEĆE IMATI IZBORA: Rizik je velik ako će čekati. U tom slučaju mogao bi ostati bez svega…
>>> Je li joj Hrvatska dala dovoljno? Pročitajte što je sve dobila Sandra Perković
Komentari

Komentari