Subota, 6 lipnja, 2020

MATE RIMAC SEDAM POSTO TVRTKE DAJE RADNICIMA: Svoj udio imat će svi, od čistačice do direktora

Njegova tvrtka trenutačno vrijedi 500 milijuna eura, a planira se i izgradnja kampusa

Izvršni potpredsjednik Hyundai grupe Euisun Chung jučer je potpisao s tvrtkom Mate Rimca ugovor težak 80 milijuna eura. Kia će u Rimac automobili uložiti 16, a Hyundai čak 64 milijuna eura. Ovo je najveće ulaganje u Rimac Automobile od njihova osnutka te najveće ulaganje u neki hrvatski startup uopće, a čini se kako će se među suvlasnicima uskoro naći i zaposlenici.

“Upravo radimo na tome, svi zaposlenici će dobiti udio. Dosad je ESOP bio za njih porezno nepovoljan. Vjerojatno će im ići ukupno sedam posto, od čistačice do direktora, ali neće svi dobiti jednak dio”, otkrio je Rimac u intervjuu za Jutarnji list.

Izgradnja kampusa

Njegova tvrtka trenutačno vrijedi 500 milijuna eura, a planira se i izgradnja novog kampusa.

“Projektiramo kampus za 2000 ljudi jer želimo imati dugoročnije rješenje. Tu će biti i sjedište firme, razvojno-istraživački centar, proizvodnja, testiranje, bit će i hotel za goste i zaposlenike koji dolaze izvana, vrtići za djecu zaposlenika, restorani, proizvodnja hrane, frizeri, sportski objekti… Želim da sve tu bude integrirano”, objasnio je Rimac.

Na rješenju za kampus trenutačno radi devet međunarodnih i nekoliko hrvatskih arhitektonskih studija, a zanimljivo je kako je među njima i lord Foster (britanski arhitekt Norman Foster), koji je radio, između ostalog, i Appleov kampus.

“Kažu mi da tako nešto nigdje ne postoji, ta kombinacija koju ja želim – otvorenost kampusa za javnost, briga o zaposlenicima i spajanje s prirodom”, napominje poduzetnik.

I dok njegova tvrtka sve više i više raste, Rimac kaže kako nikada nije ništa tražio od Vlade osim da napravi prave stvari ne bi li dovukla automobilsku industriju u Hrvatsku. No, premijer Plenković nikada nije bio u pogonu Rimac automobila, a mladi je poduzetnik dokazao kako je i bez pomoći države moguće dovesti ulagače u našu zemlju s pravim projektom.

Komentari

Komentari