MASOVNO CIJEPLJENJE IM NIJE POMOGLO: Dramatično raste broj zaraženih u susjednoj državi

Podijeli

U Srbiji je u posljednja 24 sata na korona virus testirano 16.743 građana od kojih je 4.157  novozaraženih. Na respiratorima širom Srbije trenutno je 168 pacijenata.  To je dramatičan porast: Jučer je testirano 13.286 građana od kojih je 3.469 bilo novozaraženih, a preminulo je 16 oboljelih.

Tamošnji stožer je na jučerašnjoj sjednici zatražio potpuno zatvaranje Srbije na sedam dana, a u tom bi vremenu radili samo dućani s hranom i drogerije. Sve drugo bi bilo – zatvoreno.

“Vidite da su brojke povećane, medicinski dio stožera je predložio da se maksimalno zapriječi mogućnost svih kontakata, isključivo kroz izvanredno stanje, to jest policijski sat. Oni se decidirano izjašnjavaju da bi to bilo najsvrhovitije, ali u ovom trenutku ne žele ulaziti u to kakve će posljedice izazvati “lockdown”, priopćio je dr Zoran Gojković, pokrajinski tajnik za zdravstvo i član tamošnjeg Kriznog stožera.

Srbija je velikim uspjehom proglasila nabavku ruskog i kineskog cjepiva, te činjenicu da su u masovno cijepljenje krenuli prije EU, koja je sklopila loše ugovore s proizvođačima. Nedavno je premijerka Brnabić za njemački Focus, objašnjavajući kako je Srbija do sada cijepila veći udio stanovništva nego bilo koja zemlja EU-a, rekla: „Ni u jednom trenutku nismo politizirali cjepiva niti je zemlja podrijetla igrala bilo kakvu ulogu, ako je cjepivo bilo sigurno. Taj balans i dobra partnerstva pokazali su se korisnim u ova vremena. Dali su nam mogućnost da nabavimo cjepiva sa Zapada, kao i od naših prijatelja u Kini i Rusiji.”

No, danas je u Beogradu zabilježeno preko 1.200 novooboljelih, a unatoč masovnom cijepljenju brojke i dalje – rastu.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

>>> ‘Gospođo, ustanite s klupe i nastavite hodati‘: Njemački grad uveo jedno od najluđih covid pravila dosad
>>> NEMA VIŠE TULUMA UZ CAJKE ISPRED HNK: Stožer uvodi novu mjeru
>>> Banke poslale važno upozorenje građanima i pozivaju na oprez: Izdali su i preporuke kako se zaštititi
>>> Važna obavijest MUP-a, tiče se vaše osobne. Ovo su stvari koje morate znati
Komentari

Najnovije