Nedjelja, 27 rujna, 2020

MASOVNA TUČNJAVA NAKON UTAKMICE: 200 maskiranih torcidaša napalo policiju, ovi uzvratili pendrecima; jedan policajac ozlijeđen

Tri osobe dovedene su u Policijsku postaju Varaždin na kriminalističko istraživanje

U utakmici 20. kola Prve HNL u nogometaši Hajduka su kao gosti pobijedili Varaždin sa 3:0, a utakmica je ušla u povijest jer je po prvi puta došlo do VAR-provjere u HNL-u.

Navijači Hajduka i pripadnici policije sukobili su se fizički nakon utakmice, priopćila je policija, a jedan policajac je ozlijVARAŽDINSKA POLICIJA TVRDI DA IH JE NAPALOeđen. Policija je tukla navijače pendrecima, a koristila je i suzavac.

Priopćenje varaždinske policije prenosimo u cijelosti:

Na nogometnoj utakmici bilo je prisutno oko 5,100 posjetitelja, od čega 1.300 navijača HNK „Hajduk“, pripadnika navijačke skupine „Torcida“.

Tijekom utakmice od strane pripadnika navedene navijačke skupine kršene su odredbe Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, na način da su isti zapalili 20-ak raznih pirotehničkih sredstava i 4 dimne bombe, prenosi sportski.net

Po završetku nogometne utakmice, oko 200 maskiranih pripadnika navijačke skupine „Torcida“ koji su bili smješteni na južnoj tribini, napali su policijske službenike na osiguranju i to verbalno, a potom i fizički. Tom je prilikom jedan policijski službenik ozlijeđen te je oštećeno jedno službeno policijsko vozilo.

U cilju sprječavanja daljnjeg napada na policijske službenike i sprječavanja daljnjeg oštećivanja imovine, policijski su službenici prema većem broju osoba uporabili sredstva prisile – tjelesnu snagu, palicu i sprej s nadražujućim tvarima.

U Policijsku postaju Varaždin na kriminalističko istraživanje dovedene su tri osobe, dok se kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja drugih osoba koje su sudjelovale u napadu i neredima, nastavlja. Cjelokupno javno okupljanje je video-foto dokumentirano od strane policijskih službenika, o čemu su svi posjetitelji obaviješteni prije početka javnog okupljanja putem službenog razglasa.”


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> PRIJESTOLNICA KULTURE: U Rijeci preminuo muškarac koji je sinoć pretučen! Niz incidenata obilježio večer
>>> Nakon što ovo pročitate, više vam neće pasti na pamet da sušite rublje po radijatorima
>>> BUJANEC ŽESTOKO OPRAO HDZ-ovce: ‘Di ste sada? Odobravate li ovaj nakaradni riječki cirkus?’
>>> Pavković: Gospodo i drugovi s HRT-a, jel to hrvatska televizija ili ‘ogranak’ tv Beograda, Čačka ili Kragujevca?
>>> Najkraći test inteligencije na svijetu – možete li ga riješiti?
Komentari

Komentari