Utorak, 1 prosinca, 2020

Maske ćemo obvezno nositi 2 godine?! Stigla je uznemirujuća vijest i o cjepivu…

U posljednjih 10 mjeseci diljem svijeta je nošenje zaštitnih maski postalo novo normalno

Ugledna španjolska virologinja dr. Margarita del Val tvrdi kako ćemo zaštitne maske nositi “još dvije godine”. “Borba protiv koronavirusa će biti maratonska”, dodala je liječnica za MarketWatch.

Španjolska je ponovno zemlja s najviše slučajeva u Europi pa vlada uvodi strože mjere kako bi usporila širenje virusa. Nošenje maski obvezno je na otvorenom, a okupljanja su ograničena na šest osoba.

Dr. del Val slaže se s američkim infektologom dr. Anthonyjem Faucijem koji je prošloga tjedna izjavio kako ni procijepljenost Amerikanaca od 75 ili 80 posto “neće eliminirati potrebu da budemo razboriti i pažljivi s drugim zdravstvenim mjerama”.

Sve dok virus cirkulira svijetom, i dalje će biti potrebna socijalno distanciranje, a vjerojatno i nakon što cjepiva postanu dostupna, prenosi Magazin.hr

Medicinski stručnjaci svjesni su da cjepivo neće pružiti 100-postotnu zaštitu. “Zaštitne maske će nas bolje zaštititi. Učinkovitost cjepiva može biti 70 posto, ali ako moj imunitet ne odgovori, cjepivo me neće zaštititi, ali maska hoće”, rekao dr. Robert Redfield iz Američkog centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

Dr. del Val slaže se s njime i tvrdi kako maske mogu biti bolja prevencija još neko vrijeme. “Moramo se naviknuti na nošenje maski i ostale mjere iduće dvije godine, integrirati ih u naš svakodnevni život, zaboraviti na njih pa će se pretvoriti u nešto korisno za nas”, objasnila je.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> ‘Slobodan Milošević je živ!’ Šok u Srbiji: ‘Reći ću vam gdje se nalazi…’
>>> Počeo je drugi val u RH! Đikić donio groznu vijest: ‘Ovo je tek početak…’
>>> (VIDEO) O OVOME MEDIJI I PUPOVAC ŠUTE! BUJANEC OBJAVIO SNIMKU NAPADA VUKOVARSKIH SRBA NA UČENIKE HRVATE
>>> KONAČNO SE JAVIO O UHIĆENJIMA: “Srbi ne smiju biti taoci i zečevi za odstrel. Nedužne ljude se ne smije tretirati kao ratne zločince”
Komentari

Komentari