FaH

Kad god se kršćani prisjećaju njih 12, uz odanost, čast, hrabrost i žrtvu, nemoguće je ne dotaknuti se i svega suprotnog, jednim imenom Jude. Među njima u Borovu Selu nije ga bilo, ali je postojao, živio, bio stvaran kao i njih 12, i kao njihove ubojice.

Krenuli su iskorijeniti zlo na hrvatskom tlu i upali su u sačekušu. Nisu se vratili tada, ali njihova priča i poruka nastavila je živjeti. Doduše u obruču i okovima “juda” i sve slabija, što se više više pojedinačno pripovjeda.

Danas, 28 godina kasnije zlo s kojim su se borili nije ubijeno, “jude” se nisu povješale da bi stekle pravo zvati se Juda, ubojice nisu nestale iz Borova Sela, nego su s “judama” napravile sačekušu hrvatskom narodu na Markovu trgu. I čeka se novih 12, 112, 1012, 10012. Ne zna se, ako se ne probije današnji obruč i unište ubojice u zasjedi, hoće li i do kada živjeti sjećanje na njih 12.

Ne zna se kako će se neki novi junaci zvati i ne zna se tko će im upaliti svijeće. Zna se vrlo izvjesno tko će biti, tko već jesu “jude”, a tko će biti ubojice. Jednoga dana neće više biti ni Stevea Culeja koji je zamijenio državu, neće više biti uspomene, ne uništi li se “jude”. I njih 12 će drugi put i po stoti put, još teže i zvjerskije biti masakrirani.

Masakr duha nakon oskvrnuća tijela, pa sjećanja, dnevno se obnavlja i ponavlja, teži je i bolniji jer se ruga njihovoj žrtvi odajući im državnu počast u zagrljaju s ubojicama.

Iznad spomenika njih 12 stoji mauzolej ubojice, ubilačka ideja stoluje u Zagrebu, umjesto njih u autobusu po slobodu, danas dolaze autobusi s porukama zla poslati ubilačku ideju i ljude u svijet, preko hrvatskih birališta u Bruxelles umjesto priče o njima.

Hrvatski narod ih se neće vječno moći sjećati i molitvom im izraziti zahvalnost ne bude li Stevu Culeja zamijenila Republika Hrvatska, ne bude li u prah i pepeo sravnjen mauzolej zloj ideji, ne bude li ulicom Borova Sela svakoga jutra odjekivao skladan zvuk trčećih koraka hrvatskih specijalaca u tamošnjem kampu za obuku čuvara uspomene i narodne slobode.

Zaborav će prekriti njih 12 izuzev u obiteljskim oazama slobode, odreći će ih se njihov hrvatski narod koliko se god kao Petar zavjetovao Isusu da neće, ako u Saboru bude ijedan zastupnik koji će bojkotirati izložbu o njima, ako samo jedan pronositelj zla iz sačekuše bude društveni primjer, ako generacije Hrvata budu odgajali Budak i njegovi trabanti, ako ikada i igdje pod hrvatskim imenom bude svijetom ideju zla pronosio nasljednik ubojica u Borovu Selu. Svemu tome svjedočimo.

Odričemo se njih 12 licitirajući svetinjama pod kojima su umrli za mizerne ciljeve u okruženju zla. Slaviti muku i žrtvu njih 12 može se samo pobjedama, komentirao je Marko Ljubić na facebooku

KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!