Subota, 18 siječnja, 2020

Marine Le Pen poziva narode Europe na borbu protiv “ideološkog konstrukta EU”

Čelnica francuske stranke “Nacionalno okupljanje”, bivšeg “Nacionalnog fronta”, Marine Le Pen, pozvala je europske zemlje da se ujedine u borbi protiv diktature ovakve Europske unije, da se ujedine u borbi za neovisnost i izgradnju Unije europskih naroda (CEN).

Le Pen je istaknula kako je u sadašnjem obliku EU postala “diktatura koja uništava narode, služi se nasiljem protiv ljudi, protiv Britanaca i Poljaka koji ne slušaju njene zakone, te ucjenjuje sve ostale “.

Čelnica francuske stranke “Nacionalno okupljanje” smatra da EU ne samo da ne može zaštiti Europu, nego uništava europsku ideju i organizira njeno uništenje.

To čini poplavom migracija, podilaženjem financijskoj oligarhiji, urušavanjem sustava socijalne zaštite, uništenjem identiteta, uvođenjem ugovora o slobodnoj trgovini koji na kraju rezultiraju pljačkom teritorija i gospodarstava zemalja članica ovakve EU.

“EU nije Europa nego opasni ideološki konstrukt”

“Europska unija nije Europa. Europska unija je ideološki konstrukt, institucija pod kontrolom anonimnih sila koje iz centra upravljaju neograničenim prostorom, a dopiru čak do Turske i Magreba”, rekla je Le Pen za televizijski kanal BFM, ističući “kako Europska unija nanosi ozbiljnu štetu Europi”.

Marine Le Pen vjeruje da alternativa aktualnom političkom projektu Europske unije mora postati program izgradnje zajednice ravnopravnih europskih naroda, koja će se bazirati na temeljima zajedničke europske kulture, civilizacije, tradicija i vrijednosti.

Objavila je kako će politički program njezine stranke za predstojeće izbore za Europski parlament 2019. zapravo biti “borba protiv naroda protiv Europske unije – borba za nezavisnost”.

“Postoje narodi koji će vratiti i spasiti Europu. Ovaj projekt, koji će se suprotstaviti projektu Europske unije, nazvat ćemo Unija europskih naroda”,  rekla je Marine Le Pen.

Podsjetimo da je 1. lipnja francuska stranka “Nacionalna fronta”, na čelu s Marin Le Pen, službeno je promijenila svoje ime u “Nacionalno okupljanje” (Rassemblement national).

SAŠA. F. / Logicno


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> DRŽAVNI VRTIĆ U ŠVEDSKOJ ZABRANIO KORIŠTENJE RIJEČI ‘ON’, ‘ONA’ I NAREDIO DJEČACIMA NOŠENJE HALJINA

>>> Na račun Luke Modrića stižu pohvale sa svih strana: ‘Primit će nagradu za najboljeg nogometaša svijeta, on je favorit’

>>> CULEJ SLEDIO INSTITUCIJE: Otkrio sam tko je bio vođa četničke pobune u Borovu selu

Komentari

Komentari
X Pratite nas na Viberu!