Ponedjeljak, 13 srpnja, 2020

Manolićeva vila se prodaje za – pet milijuna eura!

Cijena je najbolji dokaz kako su živjele nekadašnje partijske elite: Zauzele su, kad su došle iz šume, najvažnije i najvrijednije “strateške položaje”, a stvarne vlasnike uglavnom dali strijeljati. No dok je u drugim državama to riješeno lustracijom, Hrvatska ostaje – uz par bivših sovjetskih republika za koje je malo tko ikad čuo i ostatak bivše Jugoslavije – jedina bivša socijalistička država u kojoj ljudi poput Manolića nisu potpali pod lustracijski zakon i zaborav, već redovito javno istupaju a obnašali su i visoke državne dužnosti, unatoč vrlo ozbiljnim i odlično dokumentiranim optužbama za ratne zločine (brutalna mučenja i ubijanja zatvorenika, uključujući žene).

Tako RTL donosi intervju s gotovo stogodišnjakom Manolićem. “Stota godina me dosta gazi. Gazim i ja nju, a i ona mene gazi”, rekao je RTL-u Josip Manolić, koji trenutačno živi u trokatnici u Nazorovoj 57 koju je 60-ih godina prošlog stoljeća sagradio prvi šef zloglasne OZNE, najbliži Titov suradnik Ivan Stevo Krajačić.

Nekretnina u kojoj živi nedavno je oglašena na prodaju, a cijena je oko pet milijuna eura. Manolić kuću na atraktivnoj lokaciji na Tuškancu dijeli s još tri obitelji pa je i prodaju zajedno.

Kuća je površine 755 m2, od čega je stambeni dio 659 m2. Smještena je na zemljištu površine 3.665 m2. Sastoji se od tri etaže (tri stana) povezane liftom i stepeništem. Kuća je opskrbljena dodatnim prostorijama, kao što su ostave, praonice, spremišta, kako stoji u oglasu za prodaju nekretnine.

“Nije mi drago da je na prodaju jer sam na određeni način sentimentalno vezan za kuću. Bor koji se tamo nalazi sam osobno posadio”, kaže Manolić. Uz bor, važna mu je i klupa jer su upravo na toj klupi, priča Manolić, trojica predsjednika ispod drveta počeli svoje izborne kampanje. Trojica spomenutih predsjednika su Tuđman, Mesić i Josipović.

Komentari

Komentari