Ponedjeljak, 3 kolovoza, 2020

MAMIĆ ZNA ŠTO MU SE SPREMA? Reagirao, sud mu sada ne može više ništa

Dan uoči izricanja presude Zdravko Mamić napustio je Hrvatsku. Trenutno se nalazi u Bosni i Hercegovni, u Međugorju. Telegram doznaje da Mamić ima sve potrebne papire s obzirom da je nedavno dobio bosanskohercegovačko državljanstvo.

Mamić je za Dnevnik Nove TV rekao kako nije u bijegu i da sutra očekuje oslobađajujuću presudu, ali da neće biti na njenom izricanju. “Očekujem da budem oslobođen jer je tijekom postupka nepobitno utvrđeno da ono što se stavlja ne teret i meni i mojim drugim prijateljima jednostavno nije dokazano, odnosno upravo je suprotno dokazano da smo čisti”, kaže.

Na pitanje kad se vraća u Hrvatsku, kaže “kad bude htio, imao vremena i kad mu budu obaveze dozvoljavale”. “Ovo je moj privremeni dolazak u Međugorje, ne razumijem od čega bih ja bježao”, kaže.

SUD MI SE ZA IZVLAČENJE 116 MILIJUNA KUNA IZ DINAMA

Mamiću se na Županijskom sudu u Osijeku zajedno s njegovim bratom Zoranom i bivšim direktorom kluba Damirom Vrbanovićem te poreznikom Milanom Pernarom sudi pod optužbom za izvlačenje oko 116 milijuna kuna iz kluba te štetu proračunu od 12,2 milijuna kuna.

Prije nego što je napustio zemlju, Mamić je u ponedjeljak optužio bivšeg glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana i Uskok za pritisak na sud kako bi donio osuđujuću presudu. “Institucija Državnog odvjetništva reketari i ucjenjuje ljude da bi osudili nevinog čovjeka”, rekao je Mamić na izvanrednoj konferenciji za novinare u zagrebačkom Maksimiru.

Ustvrdio je kako je u posjedu prijepisa telefonskih razgovora od subote 3. lipnja u kojima je navodno sudjelovao Cvitan, a u kojemu od jednog od članova sudskog vijeća, kojega nije imenovao, bivši državni odvjetnik izrijekom opetovano traži osuđujuću presudu Mamiću i drugima, unatoč tome što na to nastavlja dobivati odgovor kako za takvu presudu nema dokaza.

Komentari

Komentari