Utorak, 14 srpnja, 2020

Mamić tvrdi da je žrtva UDBE, KOS-a i navijača Hajduka

Zdravko Mamić, nepravomoćno osuđen u lipnju na šest i pol godina zatvora, izjavio je u utorak gostujući u bosanskohercegovačkom programu regionalne televizije N1 kako se osjeća žrtvom političkog progona, ustvrdivši kako iza toga stoje bivše jugoslavenske tajne službe i navijači Hajduka.

Mamića je Županijski sud u Osijeku u lipnju nepravomoćno osudio na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja novca iz Dinama a neposredno uoči izricanja te presude on je otišao u Bosnu i Hercegovinu, te danas živi u Međugorju. Iako je za njim raspisana tjeralica, izručenje Hrvatskoj je izbjegao zahvaljujući činjenici da je rođen u BiH pa po toj osnovi ima i državljanstvo te zemlje koja ga trenutačno štiti od zatvora.

Pojašnjavajući takav razvoj događaja Mamić je kazao da je prije izricanja presude mogao putovati bilo kamo, pa ga je presuda slučajno zatekla “na službenom putu”. “Ja sam sada u svojoj drugoj domovini. Ja nisam bjegunac, zatekao sam se u BiH”, Mamićevo je tumačenje trenutačnog statusa.

Kazao je kako je žrtva političke igre, uz nejasno pojašnjenje kako je to sve zbog proračunskog minusa u Hrvatskoj. Ustvrdio je kako, unatoč sudskoj presudi, nije oštetio proračun Hrvatske “ni za jednu lipu” kao ni Dinamo kojemu je, kako tvrdi, donio 500 milijuna eura.

Komentari

Komentari