Srijeda, 3 lipnja, 2020

MAMIĆ TRAŽIO HITNU SMJENU DALIĆA?! Evo kako je neformalni vladar hrvatskog nogometa htio srušiti izbornika

Ono o čemu se šuškalo uoči početka Svjetskog prvenstva dobilo je svoj vrlo neugodan epilog. Naime, još tamo tijekom proljetnih priprema do nas je došla informacija kako je, tada još neosuđeni, Zdravko Mamić, inače znan i kao neformalni vladar hrvatskog nogometa, zatražio smjenu Zlatka Dalića.

Priča je dugo mirovala, a onda su se pojedini domaći mediji o tome raspisali uoči utakmice s Islandom. Iz izvora bliskog HNS-u neslužbeno nam je potvrđeno kako su se razgovori o smjeni Zlatka Dalića doista vodili.

Od samog početka Dalićeva mandata osjetilo se nekakvo distanciranje Mamića od Saveza i reprezentacije. Što zbog suđenja, što zbog neke nove struje u HNS-u, što zbog uvođena Dražena Ladića u reprezentaciju, Mamić se ipak malo udaljio od Saveza, a njegov utjecaj je očigledno splasnuo. Ipak, Mamić je navodno, nakon proljetne utakmice s Peruom u SAD-u, zatražio smjenu Dalića, ali je naišao na odbijenicu.

Odbio ga je navodno Marijan Kustić, direktor za natjecanja i infrastrukturu i predvodnik struje Damira Miškovića, koji je najavio velike promjene u HNS-u i koji je ograničio Šukerovu vlast.

Navodno je Mamiću leđa okrenuo čak i Tomislav Svetina, aktualni direktor Dinama i formalni nasljednik Zdravka Mamića na Maksimiru.

Postaje doista očito da Mamićev utjecaj u Savezu drastično opada jer ono o čemu se priča u HNS-u jest produljenje suradnje s Dalićem i njegovim stožerom, što on vjerojatno ne bi odobrio.

Izvor blizak Savezu također nam je neslužbeno potvrdio kako bi se u HNS-u mogle izvesti velike promjene nakon Svjetskog prvenstva, ali o tom potom.

Autor: Bruno Herljević/Dnevno.hr

Komentari

Komentari