Subota, 4 srpnja, 2020

MALOG SLOBU UVRIJEDILI KOMENTARI PREDSJEDNICE: Knin je zapravo bio srpski grad prije Oluje

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić u ponedjeljak je odgovorio na komentar predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović na govor Aleksandra Vučića u Kosovskoj Mitrovici te joj poručio da ”prvo vrati Srbe u Knin, a onda priča o srpskom predsjedniku”, prenosi B92.

– Kitarović prvo neka odgovori na pitanje kako Hrvati čine većinu u Kninu, kada je po popisu iz 1991. godine tamo živjelo 37.888 Srba i samo 3.886 Hrvata. Poslije zločinačke akcije Oluja, tamo živi 11.612 Hrvata i samo 3.555 Srba – rekao je Dačić pitajući se ‘Što je to ako nije etničko čišćenje?’.

Podsjetimo, Grabar Kitarović reagirala je na izjavu predsjednika Srbije koji je u govoru u Kosovskoj Mitrovici u nedjelju izjavio da se ”u Kninu danas vijori šahovnica koje tamo nikada nije bilo”.

– Hrvatska zastava vijorila se u Kninu i prije Vučićeva govora i vijorit će se ubuduće – poručila je predsjednica Grabara Kitarović u ponedjeljak s Pantovčaka.

Vučić: Rezultati Miloševićeve vladavine bili su za Srbe veoma loši

Na svoj govor osvrnuo se u ponedjeljak i sam Vučić.

– Jučer sam između ostalog, najviše govorio o nama Srbima, našim zabludama, željama za budućnost. Govorio sam na način da sam dobio nikad manje pljeska, ali mi se čini da mi nikad više ljudi nije reklo da sam u pravu – rekao je ističući kako su njegovu izjavu o Slobodanu Miloševiću ”neki doslovno falsificirali”.

– Milošević je imao najveću podršku, bio veliki lider, ali rezultati njegove vladavine za Srbe su bili veoma, veoma loši. Moje je da poštujem prethodnike. Nisam želio napadati Miloševića kako su to činili moji prethodnici. Ono što sam jučer rekao bilo je ne glorifikacija, nego ozbiljna i odgovorna politika koju smo vodili – rekao je Vučić.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> PREDSJEDNICA STALA NA STRANU PENAVE: Nedopustivo je da počinitelji ratnih zločina slobodno šeću ulicama Vukovara

>>> HDZ SI PUCA U KOLJENO: Horvat stao uz SDSS i napao Penavu ”on nije dio politike HDZa”

>>> SDSS oštro napao Vukovarskog gradonačlenika Penavu: ”A što je sa likvidaciju srpskih civila?”

Komentari

Komentari