Srijeda, 2 prosinca, 2020

MALO TKO JE PRIMIJETIO: Dalić izbacio iz reprezentacije jednog od najvećih hrvatskih talenata

Vjerujemo kako je ovo nepozivanje samo nekakav oblik discipliniranja

I dok se svi uglavnom bave Mislavom Oršićem, Antonijem Čolakom, Juranovićem i Caktašom, igračima kojima je izbornik Zlatko Dalić s potpunim pravom uputio pozive u reprezentaciju, gotovo se nitko ne bavi činjenicom da među Vatrene nije pozvan jedan od najtalentiranijih, stoper Duje Ćaleta-Car.

Međutim, iza tog se previda krije intrigantna priča. Već su gotovo svi zaboravili kako je mladi Duje Ćaleta-Car prije nekoliko mjeseci odbio igrati na Europskom prvenstvu za U-21 uzraste. Zaboravljen je taj događaj jednako kao što je zaboravljen i prvoklasni debakl mladih Vatrenih na tom natjecanju. Podsjetimo, Ćaleta-Car je kažnjen jer je umjesto nastupa na prvenstvu, odabrao ljetovanje na Maldivima sa suigračem iz kluba.

Možda se mislilo kako će dobiti popust jer je talentiran, jer ga jer Dalić još dok je igrao u Red Bull Salzburgu gurao u A momčad, a o njemu se pisalo kao o novom lideru obrane. Međutim, ako smo nešto kod Dalića u njegovu mandatu naučili jest da ne tolerira neposlušnost i kršenje discipline, odnosno nezalaganje i nonšalanciju. Svim reprezentativcima Hrvatske trebalo bi biti jasno kakav je kodeks ponašanja kod Dalića nakon što je usred Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine potjerao drugog napadača Nikolu Kalinića kući nakon što mu je ovaj otkazao poslušnost i odbio ući protiv Nigerije.

Hoće li se vratiti?

Što je mislio Ćaleta-Car kada je otkazao Nenadu Gračanu poziv u U-21 vrstu, to ne znamo. Možda je mislio da kao srebrni iz Rusije više ne treba igrati za mladu vrstu, možda ima nešto protiv trenera, možda se ne slaže sa svim suigračima, možemo samo nagađati, ali što god da je razlog bio, kod Dalića je jasno definirano – reprezentaciji se ne smije reći ne.

Dalić je fer čovjek, iskusan trener i prije svega dobar strateg da samo tako prepusti Ćaletu-Cara slučaju. Vjerujemo kako je ovo nepozivanje samo nekakav oblik discipliniranja igrača te da će on svakako biti dijelom reprezentacije u budućnosti, ali će se kad tad morati pokajati jer drugačije će teško upasti nazad u kadar, barem dok je ovdje Zlatko Dalić.

Izvor: Net.hr


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> NJEMAČKOJ PRIJETI KRIZA: Stižu posebno loše vijesti za naše radnike, vlast je nemoćna
>>> Tko je novinarka koja je prvu službenu zastavu Republike Hrvatske proglasila ‘ustaškom’?
>>> SASVIM PRIRODNO: Visoki tlak možete spustiti i bez tableta, evo pet najlakših načina
>>> SPLITSKI BRANITELJI POLUDJELI ZBOG ‘USTAŠKE ZASTAVE’! ‘Prespavali ste 90-e? Što je sljedeće, trobojnica?’
Komentari

Komentari