Petak, 10 travnja, 2020

MALI SLOBA SE MALO PRERAČUNAO: Plenkoviću poručio da je Hrvatska nebitna za put Srbije u EU

Srbijanski šef diplomacije Ivica Dačić ocijenio je u srijedu kako hrvatski premijer Andrej Plenković daje Hrvatskoj previše važnosti tvrdnjom da put eurointegracija Srbije vodi preko Zagreba, a Hrvate je, oslovljavajući ih s “braćo i sestre”, pozvao da se zajednički više posvete budućnosti.

„Put Srbije ka EU ne mora voditi preko Hrvatske, može i preko Mađarske, Rumunjske i Grčke, to je malo davanje sebi većeg značaja”, rekao je Dačić, reagirajući na današnju Plenkovićevu izjavu u Saboru kako “put Srbije u EU vodi i preko Zagreba i preko rješavanja pitanja koja godinama imamo”.

Plenković je u odgovoru na zastupničko pitanje istaknuo kako glede te teme “postoji vrlo široki konsenzus na političkoj sceni, kao i konsenzus i predsjednice Hrvatske i vlade”.

Uzvraćajući na te Plenkovićeve ocjene, Dačić je novinarima na rubu konferencije Sigurnosni izazovi zapadnog Balkana i Srbije poručio da “Beograd želi najbolje odnose s Hrvatskom, ali ne pristaje na ucjene koje dolaze iz Zagreba”.

„Pošto je Plenković upotrijebio taj izraz kako bi rekao da će Hrvatska odrediti da li će Srbija ući u EU, naravno – Hrvatska je dio EU, ali svakako EU neće dopustiti da neriješeni bilateralni problemi budu prepreka za ulazak nekih drugih zemalja”, navode Dačićevu izjavu beogradski elektronički mediji.

Dačić je, oslovljavajući Hrvate s “braćo i sestre”, pozvao da se svi skupa više posvete budućnosti.

“Dajte braćo i sestre Hrvati, hajdemo se malo usredotočiti na budućnost. O čemu više da pričamo, kada cijeli svijet, oni koji su se međusobno mnogo više ubijali, nađoše zajednički jezik, a mi se i dalje trebamo baviti našim problemima”, rekao je srbijanski šef diplomacije Ivica Dačić.  Hina

Mali sloba aka Dačić zaboravlja da Hrvatska kao i svaka članica EU pojedinačno, može jednostrano blokirati ulazak bilo koje nove članice u EU.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> Turudić optužio institucije za neprocesuiranje zločina, DORH mu promptno odgovorio

>>> INSTITUCIJE SE PROBUDILE: Podignuta optužnica protiv srpskog policajca koji je 91. razorio crkvu protutenkovskim minama

>>> HRVATI STRIJELJANI NA BIKOŠIMA Lokaciju masovne grobnice još se krije, zločinci nisu izvedeni pred lice pravde

Komentari

Komentari